27/10/2023 27/10/2023 Μαθήματα ελέους από τον… Μωάμεθ τον Πορθητή θέλησε να παραδώσει στο Ισραήλ ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς, ο οποίος εμφανίστηκε στον άμβωνα της Αγια-Σοφιάς κρατώντας ένα σπαθί και μίλησε για τα «χτυπήματα με βόμβες στη Γάζα» και το θάνατο χιλιάδων αμάχων. «Σπίτια, τζαμιά, σχολεία, ακόμη και νοσοκομεία βομβαρδίζονται ανελέητα. Ένα μεγάλο έγκλημα...
27 Οκτωβρίου, 2023 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2023 - 9:19

Νέα πρόκληση στην Αγιά Σοφιά: Ο Ερμπάς εμφανίστηκε με σπαθί

Διαδώστε:
Νέα πρόκληση στην Αγιά Σοφιά: Ο Ερμπάς εμφανίστηκε με σπαθί

Μαθήματα ελέους από τον… Μωάμεθ τον Πορθητή θέλησε να παραδώσει στο Ισραήλ ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς, ο οποίος εμφανίστηκε στον άμβωνα της Αγια-Σοφιάς κρατώντας ένα σπαθί και μίλησε για τα «χτυπήματα με βόμβες στη Γάζα» και το θάνατο χιλιάδων αμάχων.

«Σπίτια, τζαμιά, σχολεία, ακόμη και νοσοκομεία βομβαρδίζονται ανελέητα. Ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας διαπράττεται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου σήμερα στην Παλαιστίνη. Αθώοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μωρών, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, δολοφονούνται βάναυσα» είπε ο Ερμπάς.

«Η φυλή, η γλώσσα και η θρησκεία των καταπιεσμένων δεν λαμβάνονται υπόψη. Ακόμη και αν ο καταπιεστής είναι μουσουλμάνος ή ο καταπιεσμένος μη μουσουλμάνος, η πίστη μας μας προστάζει να προστατεύουμε τα δικαιώματα του καταπιεσμένου έναντι του καταπιεστή και να του συμπαραστεκόμαστε, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή τη φυλή του. Η πίστη μας είναι μια θρησκεία που σέβεται τόσους πολλούς ανθρώπους. Όλος ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Ντροπή σε όσους αγνοούν τους καταπιεσμένους ανθρώπους επειδή είναι μουσουλμάνοι» πρόσθεσε ο Ερμπάς, κρατώντας το σπαθί, με τα τουρικά ΜΜΕ να σχολιάζουν τη συγκεκριμένη παρουσία σαν «σύμβολο εκφοβισμού του εχθρού και εμπιστοσύνης σε φίλους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων