25/07/2020 25/07/2020 Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Τουρκικό Προξενείο, στο Μανχάτταν, πραγματοποίησε ομάδα ομογενών το απόγευμα της Παρασκευής, με αντικείμενο την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Λίγες ώρες μετά το πρώτο μουσουλμανικό τελετουργικό στο μέχρι πρότινος μουσείο της Αγίας Σοφίας, οι Ελληνοαμερικανοί, κρατώντας πλακάτ, απαίτησαν παρεμβάσεις από τον διεθνή παράγοντα για την διαφύλαξη του ιστορικού...
25 Ιουλίου, 2020 - 13:24
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2020 - 12:56

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Διαμαρτυρία ομογενών για την Αγία Σοφία έξω από το Τουρκικό Προξενείο

Διαδώστε:
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Διαμαρτυρία ομογενών για την Αγία Σοφία έξω από το Τουρκικό Προξενείο

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Τουρκικό Προξενείο, στο Μανχάτταν, πραγματοποίησε ομάδα ομογενών το απόγευμα της Παρασκευής, με αντικείμενο την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Λίγες ώρες μετά το πρώτο μουσουλμανικό τελετουργικό στο μέχρι πρότινος μουσείο της Αγίας Σοφίας, οι Ελληνοαμερικανοί, κρατώντας πλακάτ, απαίτησαν παρεμβάσεις από τον διεθνή παράγοντα για την διαφύλαξη του ιστορικού χαρακτήρα του μνημείου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν και πλακάτ κατά του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε παρακείμενο κτίριο βρίσκεται και το γραφείο του Κυβερνήτη Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

 

Πηγή: www.ekirikas.com

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων