25/04/2022 25/04/2022 Νέες εικόνες ντροπής βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τον ναό-σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας οργή και προσβάλλοντας για ακόμη μια φορά το θρησκευτικό αίσθημα των απανταχού Ορθοδόξων και του Ελληνισμού. Το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022, ο υπεύθυνος του Δήμου Κωνσταντινούπολης για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης Μαχίρ...
25 Απριλίου, 2022 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2022 - 14:46

Νέες εικόνες ντροπής στην Αγία Σοφία με… παπούτσια σε εσοχές

Διαδώστε:
Νέες εικόνες ντροπής στην Αγία Σοφία με… παπούτσια σε εσοχές

Νέες εικόνες ντροπής βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τον ναό-σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας οργή και προσβάλλοντας για ακόμη μια φορά το θρησκευτικό αίσθημα των απανταχού Ορθοδόξων και του Ελληνισμού.

Το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022, ο υπεύθυνος του Δήμου Κωνσταντινούπολης για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης Μαχίρ Πόλατ ανήρτησε εικόνες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ότι οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει χώρους του ναού σε… παπουτσοθήκες!

Συγκεκριμένα στις εικόνες που κατέγραψε ο Τούρκος αξιωματούχος, φαίνονται παπούτσια να είναι χωμένα σε εσοχή της Αγιάς Σοφίας με τον ίδιο να γράφει: «Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας. Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία εκατομμυρίων των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;»

 

 

Αυτές οι εικόνες έρχονται ως συνέχεια των φθορών που προκλήθηλκαν την Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας και βρέθηκαν στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας σάλο εντός της Τουρκίας αλλά και αντιδράσεις στην Ελλάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικά μέσα προβάλουν ότι αποκαταστάθηκε η φθορά στην Αυτοκρατορική Πύλη – Παραμένει ο σάλος

Προκαλούν οι Τούρκοι ενόψει του Πάσχα – Ποια η τύχη της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας;

Ερώτηση Ανδρουλάκη στην Ε.Ε. για τους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία

Πρόταση του Ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου για την προστασία της Αγίας Σοφίας

Θεοδωρικάκος: «Οι τουρκικές αρχές υποχρεούνται να βρουν τους ένοχους του βανδαλισμού της Αγιάς Σοφιάς»

Αγία Σοφία: Τηλεφώνημα Πρωθυπουργού στη Διευθύντρια της UNESCO για τον βανδαλισμό

Η αδιαφορία για την Αγιά Σοφιά οδηγεί σε βανδαλισμούς – Έντονες αντιδράσεις για τις φθορές στην Αυτοκρατορική Πύλη

Αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον βανδαλισμό στην Αγία Σοφία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων