14/07/2022 14/07/2022 Mια ακόμα είδηση που σοκάρει και φέρει δάκρυα στα μάτια, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένα ακόμα περιστατικό βανδαλισμού της Αγίας Σοφίας έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός ATV. Σύμφωνα με το Τουρκικό Μέσο Ενημέρωσης, «επιτήδιοι» έκλεψαν μεταλλικά ελάσματα που κοσμούν την κεντρική είσοδο. Μάλιστα, Τούρκος πολίτης δήλωσε στην κάμερα πως «είναι...
14 Ιουλίου, 2022 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2022 - 17:19

Νέοι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφιά: Αφαίρεσαν διάκοσμο από την Αυτοκρατορική Πύλη

Διαδώστε:
Νέοι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφιά: Αφαίρεσαν διάκοσμο από την Αυτοκρατορική Πύλη

Mια ακόμα είδηση που σοκάρει και φέρει δάκρυα στα μάτια, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ένα ακόμα περιστατικό βανδαλισμού της Αγίας Σοφίας έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός ATV.

Σύμφωνα με το Τουρκικό Μέσο Ενημέρωσης, «επιτήδιοι» έκλεψαν μεταλλικά ελάσματα που κοσμούν την κεντρική είσοδο.

Μάλιστα, Τούρκος πολίτης δήλωσε στην κάμερα πως «είναι θλιβερά τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Σοφία. Μάλλον δεν θα τελειώσουν ποτέ….».

Aξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες εβδομάδες, φωτογραφίες που είχαν δημοσιευθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και έκαναν το γύρο του διαδικτύου έδειχναν επισκέπτες να ξύνουν τους τοίχους του ναού και στη συνέχεια να τοποθετούν τα μικρά κομμάτια ή τη σκόνη σε σακούλες προκειμένου να τα πάρουν ως..ενθύμιο.

Μάλιστα χρήστης – σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gazete Duvar- ανήρτησε στο twitter φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν δυο γυναίκες να «παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και να τα τοποθετούν σε σακούλες», τονίζοντας ότι «παλαιότερα απαγορεύονταν ακόμα και οι φωτογραφίες με φλας γιατί υπήρχε κίνδυνος να καταστραφούν οι τοίχοι. Τώρα αποκολλούν κομμάτια από τους τοίχους και τα τοποθετούν σε σακούλες ως ενθύμια.Πού είναι ο σεβασμός, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αγία Σοφία που είναι όρθια εδώ και 1485 χρόνια; Προτού γίνουν χειρότερα τα πράγματα, παρακαλώ να σταματήσουν αυτά. Αυτό δεν αποτελεί λατρεία» είχε τονίσει ο χρήστης του διαδικτύου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων