09/02/2021 09/02/2021 Η Αγία Σοφία ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών και προσκυνητών από όλον τον κόσμο. Μετά την μετατροπή της σε τζαμί, η Τουρκία επιδιώκει, να τονίσει με κάθε τρόπο τον “μουσουλμανικό χαρακτήρα” του ιστορικού αυτού ναού της του Θεού Σοφίας,  μέσα από ειδικά προγράμματα, πρωτοβουλίες και προβολές. Στο πλαίσιο αυτό  ο Σύνδεσμος Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (YEKDER)...
09 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2021 - 7:52

Νέος “εκπαιδευτικός” οδηγός για την Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Νέος “εκπαιδευτικός” οδηγός για την Αγία Σοφία

Η Αγία Σοφία ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών και προσκυνητών από όλον τον κόσμο. Μετά την μετατροπή της σε τζαμί, η Τουρκία επιδιώκει, να τονίσει με κάθε τρόπο τον “μουσουλμανικό χαρακτήρα” του ιστορικού αυτού ναού της του Θεού Σοφίας,  μέσα από ειδικά προγράμματα, πρωτοβουλίες και προβολές.

Στο πλαίσιο αυτό  ο Σύνδεσμος Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (YEKDER) της Τουρκίας, εξέδωσε έναν ταξιδιωτικό οδηγό για την επίσκεψη στην Αγία Σοφία, ο οποίος περιλαμβάνει πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα και υλικό για παιδιά, νέους και ενήλικες.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Anadolu, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του YEKDER Sedat Özgür δήλωσε ότι η Αγία Σοφία έχει μεγάλη σημασία για τους μουσουλμάνους, για αυτό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτόν τον ταξιδιωτικό – εκπαιδευτικό οδηγό.
“Ο Ταξιδιωτικός Οδηγός είναι ο πρώτος στον τομέα του. Περιλαμβάνει δραστηριότητες εντός του Τζαμιού για την καλύτερη εκμάθηση των βασικών πληροφοριών και της ιστορίας του κτηρίου, χωρίς να χρειάζεται ξεναγός”

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα το βιβλίο χρησιμεύει ως οδηγός για τους επισκέπτες που επιθυμούν να επισκεφθούν “το Τζαμί της Αγίας Σοφίας μόνοι τους σε σύντομο χρονικό διάστημα”.
Παρέχονται πληροφορίες για την ιστορία μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, στα οποία αναδεικνύεται “η σημασία που έχει το μνημείο αυτό για τους μουσουλμάνους”
Οι δημιουργοί αυτού του οδηγού επιδιώκουν να παρουσιάσουν στα παιδιά, αλλά και τους μεγαλύτερους, τη δική τους εκδοχή για το Σύμβολο αυτό της Ορθοδοξίας μέσα από χάρτες, παζλ, sudoku, σταυρόλεξα κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων