24/07/2020 24/07/2020 Η Ιερα Μητρόπολη Θεσσαλονικης λαμβάνοντας υπ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις και την προκλητική στάση της Τουρκίας για την μετατροπή του ιερού ναού της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος, τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής την ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια αυτή του Ακαθίστου Ύμνου. Η Ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της του Θεού...
24 Ιουλίου, 2020 - 19:39
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2020 - 22:26

Ο Ακάθιστος στη Θεσσαλονίκη για την Παναγιά και την Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος στη Θεσσαλονίκη για την Παναγιά και την Αγιά Σοφιά

Η Ιερα Μητρόπολη Θεσσαλονικης λαμβάνοντας υπ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις και την προκλητική στάση της Τουρκίας για την μετατροπή του ιερού ναού της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος, τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής την ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια αυτή του Ακαθίστου Ύμνου.

Η Ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης και χροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας αρχιμ. Βαρνάβα Γιάγκου, ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Μητροπόλεως και έχει γεμίσει τον ιερό ναό συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας , ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας Βουλευτής και μέλη του δημοτικού Συμβουλίου.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων