08/01/2021 08/01/2021 Άλλη μια εμπρηστική και προκλητική δήλωση έκανε ο Αλί Ερμπάς με αφορμή το θέμα της Αγιάς Σοφιάς την οποία έχουν μετατρέψει σε τζαμί αψηφώντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν από όλο τον κόσμο. “Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί βιώσαμε μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό μαζί με όλους τους μουσουλμάνους στη χώρα μας και στον...
08 Ιανουαρίου, 2021 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2021 - 10:22

Ο Αλί Ερμπάς έχει το θράσος και μιλά για τη “λαχτάρα” της Αγιά Σοφιάς

Διαδώστε:
Ο Αλί Ερμπάς έχει το θράσος και μιλά για τη “λαχτάρα” της Αγιά Σοφιάς

Άλλη μια εμπρηστική και προκλητική δήλωση έκανε ο Αλί Ερμπάς με αφορμή το θέμα της Αγιάς Σοφιάς την οποία έχουν μετατρέψει σε τζαμί αψηφώντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν από όλο τον κόσμο.

“Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί βιώσαμε μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό μαζί με όλους τους μουσουλμάνους στη χώρα μας και στον κόσμο” δήλωσε ο Αλί Ερμπάς, ιμάμης και επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) στην Τουρκία.

Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε αλλά και των στόχων για το μέλλον, αναφέρθηκε εκτενώς στην Αγία Σοφία και τη μετατροπή της τζαμί, τονίζοντας ότι αυτό ήταν κάτι που περίμεναν με λαχτάρα οι μουσουλμάνοι εδώ και δεκαετίες προτάσοντας γι άλλη μια φορά την ισοπεδωτική πολιτική της Τουρκίας που δε σέβεται ούτε ιερά ούτε όσια.

Μιλώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, με τους πολέμους και τις καταστροφές, δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και πάλι στην Αγιά Σοφιά που είναι η πιο πρόσφατη ιεροσυλία τους  και υπογράμμισε ότι στη νέα παγκόσμια τάξη με επίκεντρο τη Δύση, ο άνθρωπος έχει χάσει το νόημα της ζωής και τον σκοπό της ύπαρξης. Ο Αλί Ερμπάς αγνοεί προφανώς ότι και η χώρα του πρωτοστατεί σε αυτή την σύγχιση που περιγράφει αφού όλη η ανθρωπότητα ήταν ενάντια στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί αλλά η Τουρκία πήγε κόντρα σε αυτήν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων