26/07/2020 26/07/2020 Την θλίψη και τον πόνο του για την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τέμενος εκφράζει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος. Παράλληλα, καταδικάζει την συγκεκριμένη ενέργεια της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας την ως “άθεη, απαράδεκτη, άδικη και μη-πολιτισμένη”. Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, ανήμερα της πρώτης...
26 Ιουλίου, 2020 - 23:18
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2020 - 23:52

Ο Επίσκοπος Γκούλου καταδικάζει την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Γκούλου καταδικάζει την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας

Την θλίψη και τον πόνο του για την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τέμενος εκφράζει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος. Παράλληλα, καταδικάζει την συγκεκριμένη ενέργεια της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας την ως “άθεη, απαράδεκτη, άδικη και μη-πολιτισμένη”.

Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, ανήμερα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγιά Σοφιά έπειτα από 86 χρόνια, ανέφερε:

“Μαζί με όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο και ολόκληρη την Χριστιανοσύνη εν γένει, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ (ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ) ΣΕ ΤΕΜΕΝΟΣ από τους Τούρκους μουσουλμάνους ηγέτες. Καθώς πενθούμε, εναποθέτουμε την ελπίδα μας στον Χριστό, στον Θεό μας, …”

, – και παράλληλα κάνοντας αναφορά στους Ψαλμούς 141 και 142, ο Θεοφιλέστατος πρόσθεσε:

“Καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια ως άθεη, απαράδεκτη, άδικη, μη-πολιτισμένη, σε περιόδους που ως άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών, προσπαθούμε όσο μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά με αγάπη και αμοιβαίο σεβασμό.”

 

 


Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων