20/09/2020 20/09/2020 Επί 16 ολόκληρα χρόνια η Γκλι, ζούσε μέσα στην Αγία Σοφία. Η δημοφιλής γάτα που φωτογραφήθηκε δίπλα σε μεγάλους ξένους ηγέτες, όπως ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ήταν η πλέον αναγνωρίσιμη από τα δεκάδες γατιά που ζουν μέσα στο σύμβολο αυτό της Ορθοδοξίας. Ωστόσο, η Γκλι δεν ζει πια εκεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 9:48

H Γκλι δεν μένει πια στην Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
H Γκλι δεν μένει πια στην Αγιά Σοφιά

Επί 16 ολόκληρα χρόνια η Γκλι, ζούσε μέσα στην Αγία Σοφία. Η δημοφιλής γάτα που φωτογραφήθηκε δίπλα σε μεγάλους ξένους ηγέτες, όπως ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ήταν η πλέον αναγνωρίσιμη από τα δεκάδες γατιά που ζουν μέσα στο σύμβολο αυτό της Ορθοδοξίας.

Ωστόσο, η Γκλι δεν ζει πια εκεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η θρυλική γάτα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και μετά από σύσταση των κτηνιάτρων έχει μεταφερθεί σε ένα απομονωμένο μέρος, μακριά από το πλήθος.
Ο Γκλι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Σοφία.


Η γάτα έχει γίνει «φαινόμενο» στα social media και μάλιστα υπάρχει και λογαριασμός με φωτογραφίες της στο Instagram.
Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν η Γκλι θα χρειαστεί να αναζητήσει άλλο σπίτι. Ο εκπρόσωπος του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, διαβεβαίωσε επισήμως ότι η Γκλι θα μείνει σπίτι της, όπως και οι υπόλοιπες γάτες της Αγίας Σοφίας που δεν είναι το ίδιο διάσημες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι «θρυλικές» γάτες της Αγιάς Σοφιάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων