24/07/2020 25/07/2020 «Με βαθύτατη λύπη αλλά και αγανάκτηση ταυτόχρονα, σήμερα βιώνουμε αυτή την προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να αλώσει ένα μνημείο παγκόσμιο, έναν Ορθόδοξο χριστιανικό ναό, ένα μνημείο που για όλη τη Χριστιανοσύνη αποτελεί ένα αιώνιο σύμβολο του τι ακριβώς ήρθε ο Χριστός να διδάξει στον κόσμο και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Από την προσφυγική μας Μητρόπολη,...
24 Ιουλίου, 2020 - 14:02
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2020 - 0:27

«Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες απαξιώνονται για ακόμα μια φορά»

Διαδώστε:
«Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες απαξιώνονται για ακόμα μια φορά»

«Με βαθύτατη λύπη αλλά και αγανάκτηση ταυτόχρονα, σήμερα βιώνουμε αυτή την προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να αλώσει ένα μνημείο παγκόσμιο, έναν Ορθόδοξο χριστιανικό ναό, ένα μνημείο που για όλη τη Χριστιανοσύνη αποτελεί ένα αιώνιο σύμβολο του τι ακριβώς ήρθε ο Χριστός να διδάξει στον κόσμο και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Από την προσφυγική μας Μητρόπολη, όπου οι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά και ξαναζούν τέτοιες εικόνες μετά από τόσες δεκαετίες, και πάλι να απαξιώνονται τα μνημεία, οι ρίζες και οι παραδόσεις τους, απευθύνουμε κι εμείς ένα μήνυμα, να φωτίσει ο Θεός τους ηγέτες και κυρίως τον Ερντογάν και λέμε ότι αυτή η παραβίαση των θρησκευτικών δικαιωμάτων δεν μπορεί να ταυτίζεται με το Ισλάμ και με το πνεύμα που θέλει να έχει η γειτονική χώρα της Τουρκίας…».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, στο OPEN o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ, καταδικάζοντας την πράξη της Τουρκίας για μετατροπή σε τζαμί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων