27/05/2021 27/05/2021 Για να προχωρήσουμε στην παρουσίαση του θέματος μας, θεωρείται αναγκαίον να γίνει εξ αρχής αναφορά στο χρόνο ανέγερσης του Ναού της Αγίας Σοφίας. Η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης κτίστηκε προς τιμή του Χριστού. Η ανέγερση του ναού έγινε μετά την Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας του 325, όπου ο Χριστός αναγνωρίσθηκε ως ο «Λόγος και η...
27 Μαΐου, 2021 - 11:14

Οικουμενικές Σύνοδοι και Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Οικουμενικές Σύνοδοι και Αγία Σοφία

Για να προχωρήσουμε στην παρουσίαση του θέματος μας, θεωρείται αναγκαίον να γίνει εξ αρχής αναφορά στο χρόνο ανέγερσης του Ναού της Αγίας Σοφίας.

Η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης κτίστηκε προς τιμή του Χριστού. Η ανέγερση του ναού έγινε μετά την Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας του 325, όπου ο Χριστός αναγνωρίσθηκε ως ο «Λόγος και η Σοφία» του Θεού.

Σύμφωνα προς την παράδοση, την οποία διασώζουν οι Βυζαντινοί χρονογράφοι, ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας κτίσθηκε επί Μ. Κωνσταντίνου, επί της Νοτιοδυτικής κλιτύος του πρώτου λόφου της Κωνσταντινουπόλεως. Την αφιέρωσε στην Υπέρτατη του Θεού Σοφία (Αγία Σοφία). Ο διάδοχος και γιός του Κωνσταντίνου, Κωνστάντιος, την ανοικοδόμησε και την κατέστησε πιο ευρύχωρη και πιο μεγαλοπρεπή. Ο ναός αυτός κατά τους αρχαιολόγους ήταν σχήματος βασιλικής ξυλόστεγης και τα εγκαίνιά του έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου του 360.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων