24/07/2020 24/07/2020 Εκατοντάδες μουσουλμάνοι βρίσκονται από χθες γύρω από την Αγία Σοφία. Πολλοί διανυκτέρευσαν στο Μπλε Τζαμί το οποίο παρέμεινε ανοικτό. Αν και η επίσημη πρώτη μουσουλμανική προσευχή έχει προγραμματιστεί για τις 13.00 το μεσημέρι, αρκετοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν γύρω από τα περιοριστικά κιγκλιδώματα και τέλεσαν την σημερινή πρωινή προσευχή.   Προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν...
24 Ιουλίου, 2020 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2020 - 11:36

Ολονύχτια μουσουλμανική προσευχή

Διαδώστε:
Ολονύχτια μουσουλμανική προσευχή

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι βρίσκονται από χθες γύρω από την Αγία Σοφία. Πολλοί διανυκτέρευσαν στο Μπλε Τζαμί το οποίο παρέμεινε ανοικτό.

Αν και η επίσημη πρώτη μουσουλμανική προσευχή έχει προγραμματιστεί για τις 13.00 το μεσημέρι, αρκετοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν γύρω από τα περιοριστικά κιγκλιδώματα και τέλεσαν την σημερινή πρωινή προσευχή.

 

Προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να παραστούν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, έχουν διαμορφωθεί ειδικά τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφορών και οι μετακινήσεις είναι δωρεάν.
Επίσης, 21 τζαμιά στην ευρύτερη περιοχή θα είναι ανοικτά για να συγκεντρωθεί ο κόσμος.
Από χθες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός.
Η πρόσβαση στο σημείο επιτρέπεται από τις 10 το πρωί.
736 άτομα υγειονομικού προσωπικού θα θερμομετρούν και θα ελέγχουν για μάσκες τον κόσμο σε συνολικά 11 σημεία εισόδου στους χώρους της προσευχής.
Θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές ζώνες προσευχής για γυναίκες και τρεις για άνδρες σε εξωτερικό χώρο γύρω από την Αγία Σοφία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων