31/07/2021 31/07/2021 Την κυκλοφορία ενός νέου παιδικού βιβλίου με τίτλο “Το Μεγάλο Μυστικό” και το οποίο είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε το Τμήμα Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Μαρία Μπραστιανού και την εικονογράφηση επιμελήθηκε ο Χρήστος Γουσίδης. Επικεφαλείς του εγχειρήματος της έκδοσης του βιβλίου είναι...
31 Ιουλίου, 2021 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2021 - 17:41

Παιδικό βιβλίο για την Αγία Σοφία από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Διαδώστε:
Παιδικό βιβλίο για την Αγία Σοφία από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Την κυκλοφορία ενός νέου παιδικού βιβλίου με τίτλο “Το Μεγάλο Μυστικό” και το οποίο είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε το Τμήμα Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Μαρία Μπραστιανού και την εικονογράφηση επιμελήθηκε ο Χρήστος Γουσίδης. Επικεφαλείς του εγχειρήματος της έκδοσης του βιβλίου είναι ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος και o Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, Διευθυντής του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας. Χορηγός είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Ηγεσία των 100”.

Το βιβλίο γράφτηκε για παιδιά κάθε ηλικίας και παρουσιάζει την ιστορία του ναού της Αγίας Σοφίας μέσα από τα μάτια της Little Tin, μιας αξιολάτρευτης μικρής γάτας.

“H γνώση της ιστορίας μας δίνει τη δυνατότητα να σεβόμαστε και να εκτιμούμε όλα τα σημαντικά και πολύτιμα που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας. Αυτή η γνώση είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στις νεότερες γενιές. Εάν μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να εκτιμήσουν την σπουδαιότητα πίσω από αυτή τη γνώση, τότε μπορούν να γίνουν διάδοχοι του μεγαλείου που κληρονομούν”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Το βιβλίο διατίθεται προς το παρόν μόνο στα Eλληνικά. Το Τμήμα Ελληνικής Παιδείας σκοπεύει να κυκλοφορήσει το βιβλίο και στα Αγγλικά. Μια δωρεάν έκδοση pdf θα είναι σύντομα διαθέσιμη στον ιστότοπο: goarch.org.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον κ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη, τον Διευθυντή του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας στο: [email protected].

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων