09/04/2021 09/04/2021 Την παραίτησή του υπέβαλε ο  Μεχμέτ Μποϊνουνκαλίν,  πρώτος ιμάμης της Αγίας Σοφίας μετά τη μετατροπή της σε τζαμί. Στην ανακοίνωση που συνοδεύει την παραίτηση, δεν δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις, τονίζεται ωστόσο ότι ο Μποϊνουνκαλίν, που είναι Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου, θα επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά. Ο πρώτος Ιμάμης της...
09 Απριλίου, 2021 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2021 - 9:32

Παραιτήθηκε ο Ιμάμης της Αγιά Σοφιάς

Διαδώστε:
Παραιτήθηκε ο Ιμάμης της Αγιά Σοφιάς

Την παραίτησή του υπέβαλε ο  Μεχμέτ Μποϊνουνκαλίν,  πρώτος ιμάμης της Αγίας Σοφίας μετά τη μετατροπή της σε τζαμί. Στην ανακοίνωση που συνοδεύει την παραίτηση, δεν δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις, τονίζεται ωστόσο ότι ο Μποϊνουνκαλίν, που είναι Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου, θα επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά.

Ο πρώτος Ιμάμης της Αγιά Σοφιάς έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των τοποθετήσεών του σε διάφορα θέματα, που ενόχλησαν ακόμα και στελέχη του περιβάλλοντος του Ερντογάν. Ο Μποϊνουνκαλίν  επέκρινε ακόμα και στην νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας της χώρας, τονίζοντας ότι αποτελεί «απαίτηση του Ισλάμ» να μειώνονται τα επιτόκια ή και να καταργούνται εντελώς.

Ωστόσο, η μεγάλη θύελλα ξέσπασε τον περασμένο Μάρτιο, όταν εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΜΜΕ ότι δίνουν υπερβολική διάσταση στο θέμα των γυναικοκτονιών στην Τουρκία. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο όρος «γυναικοκτονία» στοχεύει στο να κάνει τις γυναίκες εχθρούς των ανδρών. «Η δολοφονία είναι δολοφονία», είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων