02/08/2020 02/08/2020 “Περιμένουμε από τη γειτονική χώρα έμπρακτη συμμόρφωση στις αρχές καλής γειτονίας και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο”, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στις ενέργειες της Τουρκίας για αποκλιμάκωση των τεταμένων σχέσεων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην πρόκληση για τον Χριστιανισμό και όλο τον πολιτισμένο κόσμο...
02 Αυγούστου, 2020 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2020 - 9:45

“Πρόκληση για τους Χριστιανούς η μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί”

Διαδώστε:
“Πρόκληση για τους Χριστιανούς η μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί”

“Περιμένουμε από τη γειτονική χώρα έμπρακτη συμμόρφωση στις αρχές καλής γειτονίας και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο”, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στις ενέργειες της Τουρκίας για αποκλιμάκωση των τεταμένων σχέσεων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην πρόκληση για τον Χριστιανισμό και όλο τον πολιτισμένο κόσμο η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Οι ανακοινώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας σηματοδοτούν ένα θετικό βήμα αποκλιμάκωσης της έντασης που προκάλεσε η Άγκυρα. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, το παράνομο μνημόνιο με τη διοίκηση της Τρίπολης και βέβαια η πρόκληση σε ολόκληρο τον Χριστιανικό, τον Δυτικό και πολιτισμένο κόσμο, με τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Αυτό το θετικό βήμα, ελπίζουμε να μην μείνει μετέωρο. Και αυτό γιατί, δυστυχώς, βλέπουμε ξανά το “Barbaros” στην κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που επιβαρύνει το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων