03/08/2022 04/08/2022 Συνεχίζονται οι Τουρκικές προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και τον Χριστιανισμό, από την στιγμή που ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέτρεψε το ναό της Αγίας Σοφίας, το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας, σε τζαμί. Ένα από τα πρόσφατα περιστατικά αφορά τον γιό του Τούρκου Προέδρου, Μπιλάλ Εντογάν, ο οποίος κατέχει διοικητική θέση στο ίδρυμα TÜGVA (Ιδρυμα Τουρκικής...
03 Αυγούστου, 2022 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2022 - 4:11

Πρόκληση στην Αγία Σοφία: Παιδιά κραυγάζουν «Αλλάχου άκμπαρ»

Διαδώστε:
Πρόκληση στην Αγία Σοφία: Παιδιά κραυγάζουν «Αλλάχου άκμπαρ»

Συνεχίζονται οι Τουρκικές προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και τον Χριστιανισμό, από την στιγμή που ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέτρεψε το ναό της Αγίας Σοφίας, το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας, σε τζαμί.

Ένα από τα πρόσφατα περιστατικά αφορά τον γιό του Τούρκου Προέδρου, Μπιλάλ Εντογάν, ο οποίος κατέχει διοικητική θέση στο ίδρυμα TÜGVA (Ιδρυμα Τουρκικής Νεολαίας) και διοργάνωσε «Συνάντηση θερινών σχολείων Αγία Σοφία» με αποτέλεσμα οι εικόνες που ακολούθησαν μέσα στον ναό να προκαλούν οργή.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο και σύμφωνα με το tourkikanea.gr, αρχικά κάποιος ακούγεται να φωνάζει στα παιδιά τη φράση «τεκμπίρ» και μετά όλα μαζί φωνάζουν «Αλλάχου άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος), ένα πολύ γνωστό ισλαμιστικό σύνθημα.

 

 

Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες, στην επέτειο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στις δύο ειδικές εκδόσεις καθώς και στο ντοκιμαντέρ που παρουσίασε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν αυτός που έγραψε τον πρόλογο στο ένα από τα δύο βιβλία που παρουσιάστηκαν, υπενθυμίζοντας πως με προεδρικό διάταγμα στις 10 Ιουλίου του 2020 διασφαλίστηκε η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος.

«Δόξα στον Αλλάχ, που μας έδωσε την ευκαιρία να επαναφέρουμε το σύμβολο της Αλωσης, το θέλημα και την εμπιστοσύνη του Πορθητή, την Αγία Σοφία, στην αρχική της κατάσταση 86 χρόνια μετά. Είθε η ανάσταση της Αγίας Σοφίας να είναι για άλλη μια φορά ευεργετική» ανέφερε ο Ερντογάν σε μήνυμά του στο Twitter.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων