14/05/2022 16/05/2022 Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ με αφορμή τις τις αντιδράσεις για την απεικόνιση της Αγίας Σοφίας στα τουρκικά διαβατήρια ως τζαμί. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρει τους Έλληνες το τι απεικονίζεται στο διαβατήριο μας. Έχει γίνει κάτι πολύ ωραίο. Κάτι...
14 Μαΐου, 2022 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 17:10

Oμέρ Τσελίκ: Προκλητικές δηλώσεις για Αγία Σοφία και Έλληνες

Διαδώστε:
Oμέρ Τσελίκ: Προκλητικές δηλώσεις για Αγία Σοφία και Έλληνες

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ με αφορμή τις τις αντιδράσεις για την απεικόνιση της Αγίας Σοφίας στα τουρκικά διαβατήρια ως τζαμί.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρει τους Έλληνες το τι απεικονίζεται στο διαβατήριο μας. Έχει γίνει κάτι πολύ ωραίο. Κάτι σωστό. Τι ενδιαφέρει, τι αφορά τους Έλληνες που απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας της Τουρκίας; Aυτή η νοοτροπία πραγματικά είναι περίεργη», ανέφερε.

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως η ιδέα του Ερντογάν να τοποθετήσει την Αγίας Σοφία ως τζαμί στα διαβατήρια είναι κάτι «πολύ όμορφο και σωστό». «Συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν στο να απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας  στα διαβατήρια μας. Αυτό δεν αφορά τους Έλληνες και δεν έχουν λόγο να αντιδράσουν. Είχαν κάνει το ίδιο όταν είχαμε ανοίξει την Αγία Σοφία ως τζαμί. Αυτό δεν αφορά την Ελλάδα , η Αγία Σοφία βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας μας», πρόσθεσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων