03/08/2020 03/08/2020 Την Κυριακή 26 Ιουλίου, μετά την θεία Λειτουργία, οι πιστοί από την ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Jeonju επισκέφθηκαν τον χώρο, στον οποίο ανεγείρεται ο νέος Ναός και το Πνευματικό Κέντρο. Όλοι ενθουσιάστηκαν από την μέχρι τούδε πρόοδο των εργασιών. Κατά την επίσκεψή τους, ο Μητροπολίτης Κορέας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανέγερση αυτού του βυζαντινού...
03 Αυγούστου, 2020 - 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 16:43

Σμικρογραφία της Αγιά Σοφιάς στη μακρινή Κορέα

Διαδώστε:
Σμικρογραφία της Αγιά Σοφιάς στη μακρινή Κορέα

Την Κυριακή 26 Ιουλίου, μετά την θεία Λειτουργία, οι πιστοί από την ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Jeonju επισκέφθηκαν τον χώρο, στον οποίο ανεγείρεται ο νέος Ναός και το Πνευματικό Κέντρο. Όλοι ενθουσιάστηκαν από την μέχρι τούδε πρόοδο των εργασιών. Κατά την επίσκεψή τους, ο Μητροπολίτης Κορέας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανέγερση αυτού του βυζαντινού ναού στην Κορέα είναι μια απάντηση στα όσα τραγικά συνέβησαν αυτές τις μέρες, με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί. Οι Κορεάτες Ορθόδοξοι κτίζουν, στην τόσο μακρινή από την Κωνσταντινούπολη πατρίδα τους, μια νέα Αγία Σοφία σε σμικρογραφία»!

Την Τρίτη 28, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας και του Αρχιτέκτονα στο εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει τα καλούπια για τον τρούλο, τις αψίδες του Ιερού Βήματος και τις καμάρες του Ιερού Ναού.

Θερμή παράκληση απευθύνεται προς όλους όσοι μπορούν να ενισχύσουν οικονομικώς για την ολοκλήρωση του ιερού αυτού έργου προς δόξαν Θεού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων