15/02/2024 15/02/2024 Το μήνυμα για τη συνέχιση της εκστρατείας για αφύπνιση της κοινής γνώμης και κυρίως των κέντρων αποφάσεων αναφορικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, κυριάρχησε στην παρουσίαση της γαλλικής έκδοσης του Τόμου της της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) «Αγία Σοφία – Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο» στις Βρυξέλλες. «Η...
15 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2024 - 16:51

Στις Βρυξέλλες η εκστρατεία αφύπνισης για την Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Στις Βρυξέλλες η εκστρατεία αφύπνισης για την Αγία Σοφία

Το μήνυμα για τη συνέχιση της εκστρατείας για αφύπνιση της κοινής γνώμης και κυρίως των κέντρων αποφάσεων αναφορικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, κυριάρχησε στην παρουσίαση της γαλλικής έκδοσης του Τόμου της της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) «Αγία Σοφία – Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο» στις Βρυξέλλες.

«Η τουρκική ηγεσία συνεχίζει, δυστυχώς, να αγνοεί τις φωνές της λογικής, τόσο από το εξωτερικό όσο και από την ίδια την Τουρκία, να παύσει να εκθέτει την Αγία Σοφία στο κίνδυνο ανεπανόρθωτης φθοράς. Αντιθέτως, επιμένει εμμονικά στην απαράδεκτη βεβήλωση του περικαλλούς αυτού Ναού των σχεδόν 1.500 ετών, καθώς τον έχει μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος, και χώρο αθρόας καθημερινής επίσκεψης χιλιάδων ανθρώπων. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, με τον ίδιο αλαζονικό φανατισμό και με οδηγό την εργαλειοποίηση της θρησκείας, προχωρά στην μετατροπή σε τζαμί και της Μονής της Χώρας, αδιαφορώντας για την πολύ πιθανή καταστροφή των ασύγκριτης ωραιότητας ψηφιδωτών που την κοσμούν. Απέναντι σε αυτήν την αγνόηση της ιστορικής αλήθειας και των πανανθρώπινων αξιών θα συνεχίσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε να επιδιώκουμε την αφύπνιση της κοινής γνώμης και κυρίως των κέντρων αποφάσεων. Και ένα από αυτά είναι, αναμφίβολα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, εδώ στην καρδιά της Ευρώπης, στα οποία ευελπιστούμε ότι θα βρούμε πολλούς συνοδοιπόρους στην εκστρατείας μας, όπως είναι ο αγαπητός Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο φίλος Μαργαρίτης Σχοινάς».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο «Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix» το «παρών» έδωσε, μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Μητροπολίτης Βελγίου, Έξαρχος Κάτω χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ενώ την παρουσίαση συντόνισε ο Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων της ΕΕ «ΑΡΓΩ», κ. Σπύρος Παππάς.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βούλγαρος Ευρωβουλευτής, κ. Andrej Kovachev και η πρέσβης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες κα Σοφία Γραμματά.

Για τον Τόμο μίλησαν ο ομότιμος καθηγητής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Βελγίου κ. Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, και ο Κύπριος βουλευτής, Μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ, κ. Πανίκος Λεωνίδου.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του, με αφορμή και την παρουσία του κ. Σχοινά στην παρουσίαση, υπογράμμισε την «σημασία να διατηρήσουμε ψηλά τις αρχές και τις αξίες που δημιούργησαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Και αναμφισβήτητα, δίπλα από την ανεξάντλητη πνευματική πηγή του ελληνορωμαϊκού κόσμου, βρίσκεται η χριστιανική μας παράδοση, που στις διάφορες εκφάνσεις της διαμόρφωσε καθοριστικά την Ευρώπη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων