01/01/2021 01/01/2021 Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε την πρόκληση γύρω από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου σε δημοσιογράφους κατά την πρωινή προσευχή που πραγματοποίησε. Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η μετατροπή της Αγιά-Σοφιάς αποτελεί το στέμμα του 2020 για...
01 Ιανουαρίου, 2021 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2021 - 21:22

Συνεχίζεται η πρόκληση από την Τουρκία για την Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Συνεχίζεται η πρόκληση από την Τουρκία για την Αγία Σοφία

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε την πρόκληση γύρω από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου σε δημοσιογράφους κατά την πρωινή προσευχή που πραγματοποίησε. Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η μετατροπή της Αγιά-Σοφιάς αποτελεί το στέμμα του 2020 για να έρθει πριν λίγη ώρα ο κ. Τσελίκ να υποστηρίξει αυτήν την άποψη εκφράζοντας την ευγνομωσύνη του στον Τούρκο Πρόεδρο. 

Επιπλέον σημείωσε σε σχετικές αναρτήσεις σου στο twitter:  “Εκείνοι που ενοχλούνται από το άνοιγμα και τη χαρά του έθνους μας αγωνίζονται με όλα όσα ανήκουν σε αυτό το έθνος. Επίσης, δεν τους αρέσει η αρχή ότι «η κυριαρχία ανήκει στο έθνος άνευ όρων», η οποία ανήκει στο έθνος.

“Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του έτους 2020.”  Για άλλη μια φορά, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Πρόεδρό μας.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση των αξιών του έθνους μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το έθνος μας ευτυχισμένο. Η αρχή ότι η κυριαρχία ανήκει στο έθνος θα συνεχίσει να είναι η πυξίδα μας. Πόσο χαρούμενοι είναι αυτοί που παρευρίσκονται στην προσευχή και τη χαρά του έθνους μας”

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

Προσευχή στην Αγία Σοφία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια μίλησε στους δημοσιογράφους για το 2020 που έφυγε όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολού. Μάλιστα δήλωσε προκλητικά σε σχετική ερώτηση ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι «Το στέμμα του 2020».

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι ήταν «μια χρονιά γεμάτη πόνο για όλη την ανθρωπότητα. Από χθες, ο αριθμός των θανάτων ήταν 1 εκατομμύριο 819 χιλιάδες από τον κορωνοϊό» ενώ αναφερόμενος στο εμβόλιο ανέφερε: «Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών μας, έχουν φτάσει 3 εκατομμύρια εμβόλια και αυτή η σειρά θα συνεχιστεί. Και στόχος μας είναι να λάβουμε 50 εκατομμύρια εμβόλια από την Κίνα, καθώς και από τη Γερμανία. Ελπίζω ότι η συνέπεια των πολιτών μας έναντι του εμβολίου εντός ενός ημερολογιακού πλαισίου, ως ευχή, θα μειώσει περαιτέρω τον αριθμό των περιπτώσεων και ελπίζω ότι θα μειώσει και τον αριθμό των θανάτων».

Ενώ απαντώντας σε δημοσιογράφο για την εφημερίδα Sözcü, η οποία πρόσθεσε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ένα από τα γεγονότα που περιγράφονται ως «καταστροφές και δάκρυα λύπης το 2020», ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε «δεν διαβάζω την εφημερίδα Sözcü. Κανείς δεν πρέπει να πληρώσει για αυτό. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας είναι το στέμμα του 2020″.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων