30/11/2020 30/11/2020 Έντονο προβληματισμό για το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, εκφράζει η UNESCO μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και τις επαφές που έχει με την  ελληνική πλευρά και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς. Σύμφωνα με πληροφορίες o ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO,...
30 Νοεμβρίου, 2020 - 8:56

UNESCO: “Κινητικότητα” για Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας

Διαδώστε:
UNESCO: “Κινητικότητα” για Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας

Έντονο προβληματισμό για το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, εκφράζει η UNESCO μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και τις επαφές που έχει με την  ελληνική πλευρά και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες o ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, Μounir Bouchenaki, θα επισκεφθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εξετάσεις από κοντά τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει στα δύο αυτά μνημεία της Ορθοδοξίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Bouchenaki επισκέφθηκε το Φανάρι στις 7 Οκτωβρίου, όπου έγινε δεκτός από την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και αυτό της προσφάτου μετατροπής της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμί.
Στη συνάντηση παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Σασίμων κ. Γεννάδιος, Υπεύθυνος της Μονής.
Μετά την επίσκεψή του στην Πόλη, ο κ. Bouchenaki θα συντάξει ειδική έκθεση  η οποία θα συζητηθεί στην 44η Σύνοδο της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Διεθνούς Οργανισμού.  H Σύνοδος που επρόκειτο να γίνει τον Νοέμβριο, μεταφέρθηκε λόγω της πανδημίας στον Ιούνιο του 2021.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων