03/09/2020 03/09/2020 Ένα βιβλίο για την Αγία Σοφία θα σταλθεί με εντολή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα «κορυφαία ονόματα του χριστιανικού κόσμου» όπως αναφέρεται σε σημερινό, 3 Σεπτεμβρίου 2020,  δημοσίευμα της τουρκικής Yenisafak με το πώς θα πρέπει να προστατευτεί η Αγία Σοφία.  Στο βιβλίο θα περιγράφεται το νομικό καθεστώς της Αγίας Σοφίας σαν τζαμί...
03 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2020 - 22:41

Βιβλίο για την Αγία Σοφία ετοιμάζει ο Ερντογάν

Διαδώστε:
Βιβλίο για την Αγία Σοφία ετοιμάζει ο Ερντογάν

Ένα βιβλίο για την Αγία Σοφία θα σταλθεί με εντολή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα «κορυφαία ονόματα του χριστιανικού κόσμου» όπως αναφέρεται σε σημερινό, 3 Σεπτεμβρίου 2020,  δημοσίευμα της τουρκικής Yenisafak με το πώς θα πρέπει να προστατευτεί η Αγία Σοφία. 

Στο βιβλίο θα περιγράφεται το νομικό καθεστώς της Αγίας Σοφίας σαν τζαμί και θα εξηγεί στον χριστιανικό κόσμο την απόφαση του Ερντογάν για την λειτουργία του ως τζαμί 86 χρόνια μετά το μουσειακό καθεστώς που είχε, αλλά και το πώς θα λειτουργεί από εδώ και πέρα. Ακόμα θα αναφέρεται στη διατήρηση ιστορικών χριστιανικών μνημείων από τους Τούρκους με ιδιαίτερη αναφορά στην Μονή της Παναγίας Σουμελά. Το βιβλίο θα δημοσιευθεί στην αγγλική γλώσσα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων