30/10/2018 30/10/2018 Το Ρωσικό Ορθόδοξο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος δεν σχεδιάζει να κλείσει την αποστολή του στη Μόσχα, αλλά και ούτε να σταματήσει να μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ιεροδιάκονος της Μονής Φιλόσοφος. «Η πολιτική δεν είναι επιχείρηση των μοναχών”, είπε. «Εμείς, οι μοναχοί του Άθωνα, θρηνούμε για το...
30 Οκτωβρίου, 2018 - 10:52

Κανονικά μνημονεύει τον Πατριάρχη το Ρωσικό Μοναστήρι

Διαδώστε:
Κανονικά μνημονεύει τον Πατριάρχη το Ρωσικό Μοναστήρι

Το Ρωσικό Ορθόδοξο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος δεν σχεδιάζει να κλείσει την αποστολή του στη Μόσχα, αλλά και ούτε να σταματήσει να μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ιεροδιάκονος της Μονής Φιλόσοφος.

«Η πολιτική δεν είναι επιχείρηση των μοναχών”, είπε. «Εμείς, οι μοναχοί του Άθωνα, θρηνούμε για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία επειδή ζουν εκεί οι αδελφοί μας, γνωρίζουμε πολλούς από αυτούς, καθώς συχνά επισκέπτονται τον Άθω και πάντα έχουμε στενούς αδελφικούς δεσμούς με την ουκρανική εκκλησία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ονούφριο και είμαστε βαθιά λυπημένοι που υπάρχει τέτοιος χωρισμός μεταξύ των Ορθοδόξων στην Ουκρανία «.

Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση των μοναστηριών του Αγίου Όρους στην απόφαση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης να αφαιρέσει το ανάθεμα από τους ηγέτες των δύο μη κανονικών εκκλησιών της Ουκρανίας, ο ιεροδιάκονος σημείωσε ότι η απόφαση της Κωνσταντινούπολης ” είναι η αρμοδιότητα του συμβουλίου των αρχηγών τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών και όχι του Αγίου Όρους”.

Yπενθύμισε ότι το ρωσικό μοναστήρι βρίσκεται υπό την δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, όπως όλος ο Άθως. «Είμαστε τα σταυροπηγιακά μοναστήρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτή είναι η κανονική του επικράτεια και επομένως όλα τα μοναστήρια του Άθωνα τον μνημονεύουν πάντα κατά τη λατρεία ».

Σύμφωνα με τον μοναχό, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τιμάται επίσης στο Ρωσικό μοναστήρι. «Φυσικά, είναι ο επικεφαλής μας επίσκοπος «, δήλωσε ο αναπληρωτής ηγούμενος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων