06/12/2018 06/12/2018 Πλήθος πιστών, σωμάτων ασφαλείας και κληρικών εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Νικολάου στο Ιερό Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Έφραιμ και πλειάδα κληρικών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ξάνθης ,...
06 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:53
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2018 - 15:03

Εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Πόρτο Λάγος

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Πόρτο Λάγος

Πλήθος πιστών, σωμάτων ασφαλείας και κληρικών εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Νικολάου στο Ιερό Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Έφραιμ και πλειάδα κληρικών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ξάνθης , ο οποίος αναφέρθηκε στον Προστάτη Άγιο του Πολεμικού Ναυτικού και στα θαύματα που επιτελεί . Τέλος ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό  για την πρόσκληση να προεξάρχει στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μετά τo πέρας της θείας λειτουργίας έγινε λιτανεία και έπειτα η αρτοκλασία. Ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι όπου ο γέροντας έδωσε ένα εγκόλπιο ως αναμνηστικό στον Μητροπολίτη Ξάνθης .

 

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων