19/10/2018 19/10/2018 Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη εορτάστηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης με την αγρυπνία στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, του...
19 Οκτωβρίου, 2018 - 11:38
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2018 - 11:39

Κατάνυξη στην μνήμη του Αγ. Ευδοκίμου στο Βατοπαίδι

Διαδώστε:
Κατάνυξη στην μνήμη του Αγ. Ευδοκίμου στο Βατοπαίδι

Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη εορτάστηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης με την αγρυπνία στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τον δεξιό χορό των αναλογίων πλαισίωσαν Πατέρες της Ιεράς Μονής Καρακάλλου και τον αριστερό Πατέρες της Σκήτης της Μικράς Αγίας Άννης. Πλήθος προσκυνητών προσήλθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού για να τιμήσουν την μνήμη του αγίου Ευδοκίμου και να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα του, τα οποία φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στην Μονή. Στη συνέχεια ακολούθησε το κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής.

Την Πέμπτη το πρωί στο καθολικό της Μονής τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μύρων κ. Χρυσοστόμου, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και τον Καθηγούμενο της Μονής Τρικόρφου Φωκίδος Γέροντα Νεκτάριο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η πανηγυρική τράπεζα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μύρων κ. Εφραίμ και ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ ανέφεραν λόγο πνευματικής οικοδομής προς τους πατέρες και τους προσκυνητές.


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων