08/10/2018 08/10/2018 Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ, μετά της συνοδείας του, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής όπου και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Μετά το τέλος της επισκέψεως, ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο αρχιερατικό εγκόλπιο και επιστήθιο σταυρό από την Ιερά Μονή...
08 Οκτωβρίου, 2018 - 7:22
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2018 - 7:23

Ο Γέροντας Εφραίμ στην Αμερική

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ στην Αμερική

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ, μετά της συνοδείας του, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής όπου και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Μετά το τέλος της επισκέψεως, ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο αρχιερατικό εγκόλπιο και επιστήθιο σταυρό από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ενώ ο Σεβασμιώτατος ανταπέδωσε με μία δίγλωσση τετράτομη έκδοση των επιστολών του Μεγάλου Βασιλείου εκδόσεως του Χάρβαρντ και άλλα βιβλία για τη βιβλιοθήκη της Μονής. Στη συνέχεια ο Καθηγούμενος και η συνοδεία του είχαν την ευκαιρία να δουν ορισμένα αντικείμενα-κειμήλια που διασώθηκαν από τον κατεστραμμένο κατά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, τα οποία και φυλάσσονται στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων