25/10/2018 25/10/2018 Αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων δύο Ρουμάνων Αγίων, που συνδέονται στενά με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, προσέφερε στην αγιορείτικη μονή το Πατριαρχείο Ρουμανίας, αποδεχόμενο σχετικό αίτημα. Η λειψανοθήκη που περιέχει τεμάχια των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου της Τσερνίκας και του Αγίου Γρηγορίου του Δασκάλου παραδόθηκε στην μονή την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου από τον π. Mihai Musat....
25 Οκτωβρίου, 2018 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2018 - 12:52

Στο Βατοπαίδι τα Ιερά Λείψανα Ρουμάνων Αγίων

Διαδώστε:
Στο Βατοπαίδι τα Ιερά Λείψανα Ρουμάνων Αγίων

Αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων δύο Ρουμάνων Αγίων, που συνδέονται στενά με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, προσέφερε στην αγιορείτικη μονή το Πατριαρχείο Ρουμανίας, αποδεχόμενο σχετικό αίτημα. Η λειψανοθήκη που περιέχει τεμάχια των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου της Τσερνίκας και του Αγίου Γρηγορίου του Δασκάλου παραδόθηκε στην μονή την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου από τον π. Mihai Musat.

«Οι σχέσεις της Ιερής Μονής μας με αυτούς τους Αγίους ήταν πολύ στενές, δεδομένου ότι ο Σεβασμιώτατος Γιώργος ξεκίνησε την ασκητική ζωή του στην Ιερά Μονή μας, υπακούοντας σε Έλληνα επίσκοπο που τον χειροτόνησε Διάκονο , ενώ ο Άγιος Γρηγόριος εργαζόταν για ορισμένο χρονικό διάστημα στην περιοχή Καλαμίτσι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου”, έγραψε ο ηγούμενος Εφραίμ στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη της Ρουμανίας ζητώντας τα λείψανα των δύο Αγίων, προσθέτοντας ότι η μονή Βατοπαιδίου εορτάζει την μνήμη τους.

«Έτσι, η ευλογία που φέρνει η παρουσία ενός αποτμήματος των λειψάνων που αναβλύζουν τη χάρη αυτών των Αγίων θα είναι πηγή μεγάλης χαράς για εμάς και για την αδελφότητα μας», καταλήγει ο Γέροντας Εφραίμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων