20/04/2020 20/04/2020 Σε κάθε εποχή, ιδιαίτερα όμως σε εποχές, όπου ο χριστιανός καλείται να γευθεί το ποτήριο των δοκιμασιών και των θλίψεων μέσα στην ερημία του κόσμου, ο πνευματικός και εκκλησιαστικός λόγος αναδεικνύεται πάντοτε δρόσος αναψυχής και ύδωρ εκ πέτρας πολύτιμο για την πνευματική ενίσχυση του ανθρώπου. Την φετινή Μεγάλη Παρασκευή, μια ιδιαίτερη Μεγάλη Παρασκευή λόγω των...
20 Απριλίου, 2020 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2020 - 14:48

2 Μαϊου: Ψηφιακό αρχονταρίκι από τον Άθωνα με τον γέροντα Εφραίμ

Διαδώστε:
2 Μαϊου: Ψηφιακό αρχονταρίκι από τον Άθωνα με τον γέροντα Εφραίμ

Σε κάθε εποχή, ιδιαίτερα όμως σε εποχές, όπου ο χριστιανός καλείται να γευθεί το ποτήριο των δοκιμασιών και των θλίψεων μέσα στην ερημία του κόσμου, ο πνευματικός και εκκλησιαστικός λόγος αναδεικνύεται πάντοτε δρόσος αναψυχής και ύδωρ εκ πέτρας πολύτιμο για την πνευματική ενίσχυση του ανθρώπου.

Την φετινή Μεγάλη Παρασκευή, μια ιδιαίτερη Μεγάλη Παρασκευή λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί από την πολιτεία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι ψηφιακοί αναγνώστες της Πεμπτουσίας έζησαν μια ιδιαίτερη ευλογία. 550 εγγεγραμμένα μέλη και πάνω από 2000 συμμετέχοντες, καθώς σε κάθε σπίτι που συνδέθηκε, παρακολουθούσαν και όλα τα μέλη της οικογένειας, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, σε ζωντανή σύνδεση, με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.

Ανταποκρινόμενος στα μηνύματα πολλών φίλων της Πεμπτουσίας, Ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, αποδέχθηκε την πρόσκληση να απευθύνει λόγο πνευματικό σε μία Διαδικτυακή Σύναξη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή και να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες την Μεγάλη Παρασκευή 17/04/20.

Η Πεμπτουσία και το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία δίνουν την δυνατότητα σε κάθε ψηφιακό αναγνώστη τους αύριο Τρίτη της Διακαινησίμου 21 Απριλίου 2020 να παρακολουθήσουν το πρώτο μέρος από το «Ψηφιακό» Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό.

Συγκεκριμένα Το «Ψηφιακό» Αρχονταρίκι, που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή, θα μεταδοθεί την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη στην «Πεμπτουσία» και στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε, την ομιλία του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού, που απευθύνεται στους συμμετέχοντες, ενώ στα άλλα δύο μέρη τη συζήτηση που ακολούθησε με το διαδικτυακό κοινό.

Η επόμενη σύναξη θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου 2020 και ώρα 10:00-12:00, πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα σε σχετική ανακοίνωση στη Διαδικτυακή Πύλη «Πεμπτουσία» www.pemptousia.gr και στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» www.orthodoxianewsagency.gr .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων