11/04/2023 12/04/2023 Οι 24 ΩΡΕΣ συνεχίζουν το Σάββατο της Ανάστασης την περιδιάβαση τους στο Άγιον Όρος και φέρνουν στο φως μερικά από τα σπουδαιότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας που βρίσκονται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ενώ παρουσιάζουν και αποκλειστική συνέντευξη του Καθηγούμενου της Μονής Γέροντα Εφραίμ.     Το Β΄ Μέρος του μνημειακού αφιερώματος αρχίζει στις 18:30 και...
11 Απριλίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2023 - 1:16

«24 Ώρες» στο ‘Αγιον Όρος – B’ Μέρος του οδοιπορικού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
«24 Ώρες» στο ‘Αγιον Όρος – B’ Μέρος του οδοιπορικού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Οι 24 ΩΡΕΣ συνεχίζουν το Σάββατο της Ανάστασης την περιδιάβαση τους στο Άγιον Όρος και φέρνουν στο φως μερικά από τα σπουδαιότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας που βρίσκονται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ενώ παρουσιάζουν και αποκλειστική συνέντευξη του Καθηγούμενου της Μονής Γέροντα Εφραίμ.

 

 

Το Β΄ Μέρος του μνημειακού αφιερώματος αρχίζει στις 18:30 και θα ολοκληρωθεί μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha Κύπρου προετοιμάζοντας τους πιστούς για το «Χριστός Ανέστη».

 

 

Η Τίμια Ζώνη της Παναγίας που είναι το μοναδικό κειμήλιο από την επίγεια παρουσία της Θεοτόκου και οι θαυματουργές εικόνες που βρίσκονται στο Βατοπαίδι, παρουσιάζονται μεταξύ άλλων Ιερών Κειμηλίων αποκλειστικά για τους τηλεθεατές των 24 ΩΡΩΝ.

Παναγία Βηματάρισσα, Παναγία Παντάνασσα, Παναγία Αντιφωνήτρια και Παναγία Εσφαγμένη, αποκαλύπτουν τις θαυμαστές τους ιστορίες μέσω των Πατέρων της Μονής που μιλούν στον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

Επίσης θα δούμε λείψανα Αγίων όπως η Κάρα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου με το άφθαρτο αυτί του, καθώς και τον Σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου τον οποίο έφτιαξε μετά που οραματίστηκε το «εν τούτω νίκα» .

Ακολούθως οι Μοναχοί μας ανοίγουν και το Σκευοφυλάκιο στο οποίο φυλάσσονται πολλοί θρησκευτικοί θησαυροί που βρίσκονται στο Βατοπαίδι μέσα στους αιώνες.

Στο Β΄ Μέρος θα δούμε και τον πνευματικό λόγο των Πατέρων για τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και την πορεία πλεύσης της ανθρωπότητας.

Ποιο το μέλλον της Κύπρου σύμφωνα με τον Γέροντα Εφραίμ και γιατί η κατάθλιψη έχει ριζωθεί στις ψυχές πολλών ανθρώπων.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου σε μια «εξομολογητική» συνέντευξη μιλά και για την περιπέτεια της υγείας του όταν νόσησε με κορωνοϊό και την επαναφορά του στη ζωή μετά που οι Μοναχοί τον σταύρωσαν με τη Ζώνη της Παναγίας στο παρά κάτι του επερχόμενου και «βέβαιου» θανάτου του.

Τι αναφέρουν στην εκπομπή οι Μοναχοί που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και να γνωρίσουν τους σύγχρονους Αγίους του Αγίου Όρους και πως μπορεί ο άνθρωπος να «κερδίσει» την κάθαρση και την ηρεμία στην ψυχή του.

Μη χάσετε σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη το Β΄ Μέρος ενός επικού αφιερώματος με συγκλονιστικές μαρτυρίες και εικόνες από το Περιβόλι της Παναγίας.

Σάββατο της Ανάστασης στις 18:30 με το επεισόδιο να ολοκληρώνεται μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha Kύπρου.

Παρακολουθήστε το Α’ Μέρος:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων