25/05/2021 25/05/2021 25 Μαΐου 1995: Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου έρχεται από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για προσκύνημα στον Ι. Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Νέας Φιλαδέλφειας. Κατά την υποδοχή απονέμονται τιμές Αρχηγού Κράτους και στη διαδρομή από το Αεροδρόμιο προς Ν. Φιλαδέλφεια η πομπή σταματάει, με τη σύμφωνο γνώμη της τότε Κυβερνήσεως, στο...
25 Μαΐου, 2021 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2021 - 16:24

25 Μαΐου 1995: Υποδοχή Αγίας Ζώνης με τιμές αρχηγού κράτους

Διαδώστε:
25 Μαΐου 1995: Υποδοχή Αγίας Ζώνης με τιμές αρχηγού κράτους

25 Μαΐου 1995: Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου έρχεται από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για προσκύνημα στον Ι. Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Νέας Φιλαδέλφειας. Κατά την υποδοχή απονέμονται τιμές Αρχηγού Κράτους και στη διαδρομή από το Αεροδρόμιο προς Ν. Φιλαδέλφεια η πομπή σταματάει, με τη σύμφωνο γνώμη της τότε Κυβερνήσεως, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου αναπέμπεται δέηση, από τον Επίσκοπο Νεοχωρίου κ. Παύλο, ως εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, και τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ, των κωδώνων όλων των κεντρικών Ναών της Πόλεως κρουομένων χαρμοσύνως.

Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που το ιερό Κειμήλιο της Ορθοδοξίας ευλόγησε τα ιερά σεβάσματα του Γένους και την Πόλη των Αθηνών, στο ιερότερο Μνημείο της Ελλάδος.

Φωτογραφία: ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων