18/05/2020 18/05/2020 Παρακολουθήστε την ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού στο 3ο ψηφιακό Αρχονταρίκι, όπου μίλησε για την εξομολόγηση. Ο Γέροντας Εφραίμ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Εκκλησία μας δίνει τη δύναμη και την ελπίδα να ζωοποιηθούμε και για να οδηγηθεί κανείς στον αγιασμό ωστόσο ο άνθρωπος πρέπει να συμμετέχει στα μυστήρια της...
18 Μαΐου, 2020 - 20:19

3o Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ (Α΄ Μέρος)

Διαδώστε:
3o Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ (Α΄ Μέρος)

Παρακολουθήστε την ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού στο 3ο ψηφιακό Αρχονταρίκι, όπου μίλησε για την εξομολόγηση.

Ο Γέροντας Εφραίμ μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Εκκλησία μας δίνει τη δύναμη και την ελπίδα να ζωοποιηθούμε και για να οδηγηθεί κανείς στον αγιασμό ωστόσο ο άνθρωπος πρέπει να συμμετέχει στα μυστήρια της εκκλησίας όπως αυτό της της εξομολογήσεως και να μετανοεί».

Τονίζοντας μάλιστα ο Γέροντας τη σχέση του πνευματικού και του καθενός από εμάς είπε ότι «ο πνευματικός μας μιλά εν ονόματι Ιησού Χριστού και το θαύμα της εξομολόγησης είναι ότι ο άνθρωπος φωτίζεται στην εξομολόγηση και αποχωρεί εν ετέρα μορφή».

Ο άνθρωπος που εξομολογείται γεύεται τη χάρη του Πανάγιου πνεύματος και την παρουσία του Χριστού μας, σημείωσε, για αυτό ο κόσμος πρέπει να εξομολογείται να τα λέει όλα όσα τον βαραίνουν να μην ντρέπεται να τα εξομολογείται αλλά να ντρέπεται να τα κάνει.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων