31/12/2019 31/12/2019 Η φετινή επέτειος της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την κοίμηση του οσίου Γέροντα Ιωσήφ Ησυχαστή και Σπηλαιώτη (1897-1959) φαίνεται πως ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ως κορύφωση, βεβαίως, των γεγονότων της επετειακής αυτής χρονιάς θα πρέπει να θεωρηθεί η εξαγγελία της αγιοκατάταξης του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενώ θα πρέπει να σταθούμε και...
31 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2019 - 9:30

60 χρόνια από την κοίμηση του οσίου Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή

Διαδώστε:
60 χρόνια από την κοίμηση του οσίου Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή

Η φετινή επέτειος της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την κοίμηση του οσίου Γέροντα Ιωσήφ Ησυχαστή και Σπηλαιώτη (1897-1959) φαίνεται πως ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Ως κορύφωση, βεβαίως, των γεγονότων της επετειακής αυτής χρονιάς θα πρέπει να θεωρηθεί η εξαγγελία της αγιοκατάταξης του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενώ θα πρέπει να σταθούμε και στις άλλες δύο αγιοκατατάξεις των Γερόντων Δανιήλ Κατουνακιώτη και Εφραίμ Κατουνακιώτη.

Τα άλλα σημαντικά γεγονότα που προγραμματίστηκαν με ιδιαίτερη επιμέλεια από τους πατέρες της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για την φετινή χρονιά, ήταν η έκδοση επετειακού τόμου με επιστολές και ποιήματα του οσίου Γέροντα Ιωσήφ, το γύρισμα δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ για την οσιακή βιοτή και πολιτεία του και οι λαμπρές παρουσιάσεις της έκδοσης και του ντοκιμαντέρ, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων