24/03/2019 24/03/2019   Ο άνθρωπος είναι πλασμένος μόνο να αγαπά, γιατί είναι εικόνα Θεού τονίζει σε άρθρο του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. Αναλυτικότερα αναφέρει,”Η αγάπη δεν περιορίζεται. Γι’ αυτό όταν την νιώσεις, θέλεις να την νιώσουν και οι άλλοι. Όταν την γευθείς, θέλεις να την γευθούν και οι άλλοι. Η αγάπη σε...
24 Μαρτίου, 2019 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2019 - 14:12

Αγάπη, σχέση θεϊκή

Διαδώστε:
Αγάπη, σχέση θεϊκή

 

Ο άνθρωπος είναι πλασμένος μόνο να αγαπά, γιατί είναι εικόνα Θεού τονίζει σε άρθρο του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. Αναλυτικότερα αναφέρει,”Η αγάπη δεν περιορίζεται. Γι’ αυτό όταν την νιώσεις, θέλεις να την νιώσουν και οι άλλοι. Όταν την γευθείς, θέλεις να την γευθούν και οι άλλοι.

Η αγάπη σε ολοκληρώνει. Η ολοκλήρωση του ανθρώπου είναι η εν αγάπη συνάντηση με τον πλησίον. Η αγάπη διώχνει την μοναξιά. Τίποτα δικό σου, όλα κοινά, γιατί η αγάπη είναι κοινή, η αγάπη είναι ο Θεός. Όταν αγαπάς χαίρεσαι, χαμογελάς, χαϊδεύεις, απαλύνεις τον πόνο, σκεπάζεις, αγκαλιάζεις, θυσιάζεσαι. Στην αγάπη όλα είναι λυμένα, πάντα υπάρχει διέξοδος.

Ο άνθρωπος είναι πλασμένος μόνο να αγαπά, γιατί είναι εικόνα Θεού. Άρχισε να αγαπάς και θα ζήσεις τον παράδεισο από τώρα, γιατί όταν αγαπήσεις έχεις επικοινωνία με τον Θεό. Αγάπη, δηλαδή παραδεισένια σχέση, θεϊκή”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων