22/07/2020 22/07/2020 Κατά το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου (8 και 9 με το παλαιό ημερολόγιο), πανηγυρίζει το κελί του Αγίου Διονυσίου του Ρήτορος και του Μητροφάνους του Πνευματικού  στην Μικρά Αγία Άννα στο Άγιο Όρος. Ο όσιος Διονύσιος κατοίκησε στην σκήτη των Καρυών, έπειτα στη σκήτη της Αγίας Άννης και τέλος στην ερημική περιοχή, στη σημερινή σκήτη...
22 Ιουλίου, 2020 - 7:58

Άγιο Όρος: Πανηγυρίζει το κελί του Αγίου Διονυσίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Άγιο Όρος: Πανηγυρίζει το κελί του Αγίου Διονυσίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κατά το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου (8 και 9 με το παλαιό ημερολόγιο), πανηγυρίζει το κελί του Αγίου Διονυσίου του Ρήτορος και του Μητροφάνους του Πνευματικού  στην Μικρά Αγία Άννα στο Άγιο Όρος.

Ο όσιος Διονύσιος κατοίκησε στην σκήτη των Καρυών, έπειτα στη σκήτη της Αγίας Άννης και τέλος στην ερημική περιοχή, στη σημερινή σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης. Εκεί, μαζί με το μαθητή του όσιο Μητροφάνη, ασκήθηκαν μέσα στο σπήλαιο, στο οποίο από το 1956 ανοικοδομήθηκε ωραίος ναός, αφιερωμένος στο όνομα των δύο Μικρανιαννανιτών οσίων. Την ακολουθία και τον βίου τους συνέθεσε ο μακαριστός Γέροντας Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο υμνογράφος.

Βίντεο – Φωτογραφίες – Πρακτορείο Ορθοδοξία

Παρακολουθήστε βίντεο από την πανήγυρη που ετελέσθη χθες βράδυ, χοροστατούντος του Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού: 

Παρακολουθήστε το βίντεο από το κελί και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το Πρακτορείο Ορθοδοξία από τις ετοιμασίες. 

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων