19/03/2020 19/03/2020 Όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο νωρίτερα το Πρακτορείο “Ορθοδοξία” κατόπιν και της χθεσινής αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου για προσωρινή παύση των ιερουργιών στις ανά τον κόσμο εκκλησίες, ακολούθησε, σήμερα, απόφαση εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για αναστολή της επισκέψεως προσκυνητών προς το Περιβόλι της Παναγίας λόγω της απειλής εξαπλώσεως του ιού του...
19 Μαρτίου, 2020 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2020 - 19:20

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Ακυρώνονται όλα τα διαμονητήρια μέχρι 30 Μαρτίου

Διαδώστε:
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Ακυρώνονται όλα τα διαμονητήρια μέχρι 30 Μαρτίου

Όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο νωρίτερα το Πρακτορείο “Ορθοδοξία” κατόπιν και της χθεσινής αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου για προσωρινή παύση των ιερουργιών στις ανά τον κόσμο εκκλησίες, ακολούθησε, σήμερα, απόφαση εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για αναστολή της επισκέψεως προσκυνητών προς το Περιβόλι της Παναγίας λόγω της απειλής εξαπλώσεως του ιού του κορονοϊού, κατόπιν της επισήμου ενημερώσεως απο πλευράς του Πολιτικού Διοικητού περί των αποφάσεων της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:

H Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους, μετά και από σχετικές αποφάσεις της Διοίκησης του Αγίου Όρους, έλαβε σήμερα απόφαση να μην δέχεται το Άγιον Όρος προσκυνητές μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Από την απόφαση εξαιρούνται οι εργάτες, τεχνίτες και συνεργάτες των Μονών και οι επαγγελματίες που εργάζονται στο Άγιον Όρος.

Όλα τα διαμονητήρια για το διάστημα αυτό μέχρι τις 30 Μαρτίου ακυρώνονται και η είσοδος των παραπάνω ειδικών κατηγοριών θα γίνεται με ειδικά διαμονητήρια, που θα έχουν την έγκριση της Ιεράς Επιστασίας.

Η απόφαση της Ιεράς Κοινότητας θα ανακοινωθεί επίσημα αύριο.

Όλοι οι προσκυνητές που είχαν προγραμματίσει να εισέλθουν από αύριο και μέχρι τις 30 Μαρτίου θα πρέπει να ακυρώσουν άμεσα το ταξίδι τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων