22/12/2020 22/12/2020 Η πρωτεύουσα του Αγίου Όρους βρίσκεται στο μέσον της Αθωνικής χερσονήσου και αποτελεί την έδρα του Πρώτου. Στις Καρυές διαμένουν οι αντιπρόσωποι των δεκαεννέα εκ των είκοσι μονών, στα κτήρια που ονομάζονται Κονάκια. Κεντρικός ναός των Καρυών είναι ο Ιερός Ναός του Πρωτάτου, που τιμάται στη μνήμη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εκεί βρίσκεται και η...
22 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2020 - 19:46

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Ένα αφιερωματικό βίντεο για τις Καρυές

Διαδώστε:
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Ένα αφιερωματικό βίντεο για τις Καρυές

Η πρωτεύουσα του Αγίου Όρους βρίσκεται στο μέσον της Αθωνικής χερσονήσου και αποτελεί την έδρα του Πρώτου. Στις Καρυές διαμένουν οι αντιπρόσωποι των δεκαεννέα εκ των είκοσι μονών, στα κτήρια που ονομάζονται Κονάκια. Κεντρικός ναός των Καρυών είναι ο Ιερός Ναός του Πρωτάτου, που τιμάται στη μνήμη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εκεί βρίσκεται και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, το Άξιον Εστίν. Δίπλα στον Ναό του Πρωτάτου, δεσπόζει ο Πύργος, αλλά και η Αθωνιάδα Σχολή, η Διοίκηση του Αγίου Όρους και οι διάφορες αρχές και υπηρεσίες, όπως τα κτίρια της Αστυνομίας, του ιατρείου, του ταχυδρομείου, ο φούρνος, τα καταστήματα με τα εκκλησιαστικά είδη, καθώς και τα κελιά μοναχών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων