31/03/2023 31/03/2023 Η Εξόδιος Ακολουθία του Δικαίου της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα, Γέροντος Εφραίμ, τελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 στην Αγιορειτική Σκήτη. Ο Γέροντας Εφραίμ εξεδήμησε προς Κύριον τα ξημερώματα της Πέμπτης, 30 Μαρτίου 2023 μετά από πολυώδυνη ασθένεια. Σημειωτέον ότι τον τελευταίο καιρό δεν μπορούσε καν να ξαπλώσει και να κοιμηθεί, εξαιτίας των...
31 Μαρτίου, 2023 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 18:39

Άγιον Όρος: Η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντος Εφραίμ, Δικαίου της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Άγιον Όρος: Η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντος Εφραίμ, Δικαίου της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εξόδιος Ακολουθία του Δικαίου της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα, Γέροντος Εφραίμ, τελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 στην Αγιορειτική Σκήτη.

Ο Γέροντας Εφραίμ εξεδήμησε προς Κύριον τα ξημερώματα της Πέμπτης, 30 Μαρτίου 2023 μετά από πολυώδυνη ασθένεια. Σημειωτέον ότι τον τελευταίο καιρό δεν μπορούσε καν να ξαπλώσει και να κοιμηθεί, εξαιτίας των αφόρητων πόνων που τον ταλάνιζαν.

Προ ολίγου καιρού ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει με επίστολη του προς στα πνευματικά του παιδιά, ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο, ο οποίος είχε κάνει μεταστάσεις.

Από τις 23 Φεβρουαρίου 2023 είχε εισαχθεί σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο μακαριστός Γέρων υπήρξε Ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου και αργότερα Δικαίος της Βατοπαιδινής Σκήτης Αγίου Ανδρέα, στο Σεράι του Αγίου Όρους, πνευματικό ανάστημα του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και στη συνέχεια η Σκήτη του Αγίου Ανδρέα υποδέχθηκαν το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων