15/11/2019 15/11/2019 Με αγιορείτικη κατάνυξη εορτάζεται στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους, η Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ.Πολύκαρπος εκ του Πατριαρχείου Βουλγαριας, ο οποίος θα τελέσει και την πανηγυρική αγρυπνία, πλαισιουμένος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Αλέξιο, τον Καθηγούμενο της Μονής Παντοκράτορος Γέροντα...
15 Νοεμβρίου, 2019 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2019 - 23:02

Η Ι.Μ. Ξενοφώντος αγρυπνεί τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Ξενοφώντος αγρυπνεί τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο

Με αγιορείτικη κατάνυξη εορτάζεται στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους, η Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ.Πολύκαρπος εκ του Πατριαρχείου Βουλγαριας, ο οποίος θα τελέσει και την πανηγυρική αγρυπνία, πλαισιουμένος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Αλέξιο, τον Καθηγούμενο της Μονής Παντοκράτορος Γέροντα Γαβριήλ και από πατερες διαφόρων Μονών.

Το Καθολικο έχει γεμίσει με κόσμο από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Γέροντας Αλέξιος, την ημέρα αυτή, συμπληρώνει 43 χρόνια ηγουμενιας στο Μοναστήρι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων