30/01/2024 30/01/2024 Σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, η υποδοχή του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Πρέσβεως ε.τ. κ. Αναστασίου Μητσιάλη.  Η υποδοχή έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου παρουσία της Ιεράς Επιστασίας και των μελών της Ιεράς Κοινότητας. Οαρέστησαν ο πρώην Διοικητής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Αναπληρωτής Διοικητής, Αρίστος Κασμίρογλου...
30 Ιανουαρίου, 2024 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2024 - 8:16

Άγιον Όρος: Η Ιερά Κοινότητα υποδέχθηκε τον νέο Πολιτικό Διοικητή, Αναστάσιο Μητσιάλη

Διαδώστε:
Άγιον Όρος: Η Ιερά Κοινότητα υποδέχθηκε τον νέο Πολιτικό Διοικητή, Αναστάσιο Μητσιάλη

Σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, η υποδοχή του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Πρέσβεως ε.τ. κ. Αναστασίου Μητσιάλη. 

Η υποδοχή έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου παρουσία της Ιεράς Επιστασίας και των μελών της Ιεράς Κοινότητας. Οαρέστησαν ο πρώην Διοικητής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Αναπληρωτής Διοικητής, Αρίστος Κασμίρογλου καθώς και οι διοικητές των Δημοσίων Υπηρεσιών του Αγίου Όρους.

Μετά την Δοξολογία στον ναό του Πρωτάτου τον νέο Πολιτικό Διοικητή προσφώνησε ο Πρωτεπιστάτης, Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός, ευχόμενος καλή επιτυχία στον κ. Μητσιάλη για τα νέα καθήκοντα τα οποία ανέλαβε.

Από την πλευρά του ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους ευχαρίστησε τον Πρωτεπιστάτη τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας για την θερμή υποδοχή και ευχήθηκε καλή συνεργασία.

«Η παρουσία μου εδώ ως διακονητή των προσπαθειών και της προσφοράς σας, συνοδεύεται από την ακράδαντη βεβαιότητα και την πεποίθηση για τη σπουδαιότητα της προνομιακής αυτοδιοίκητης παράδοσης 1.000 και πλέον ετών», είπε ο κ. Μητσιάλης, και πρόσθεσε: «εσείς οι οικιστές του Αγίου Όρους κατορθώνετε διαχρονικά επιδεικνύετε σταθερότητα στην κεντρικής σας οργάνωση και αντιμετωπίζετε τις περιστάσεις χωρίς να απομακρύνεστε από τον κύριο και ιερό σκοπό σας».

Αναφέρθηκε επίσης στο Φανάρι και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο «υπό την εποπτεία του οποίου βρίσκεται η χερσόνησος του Άθωνα», εκφράζοντας τον σεβασμό και την αφοσίωσή του.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Κοινότητας πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν οι δέουσες προσφωνήσεις και η ανταλλαγή δώρων.

Φωτογραφίες: Voria.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων