20/04/2020 20/04/2020 Με μικρό, συγκριτικά, αριθμό μοναχών σε σχέση με άλλες χρονιές – και χωρίς την παρουσία λαϊκών επισκεπτών – πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η λιτάνευση της ιστορικής εικόνας της Παναγίας «’Αξιον Εστί», στις Καρυές του Αγίου Όρους. Η περιφορά της εικόνας ξεκίνησε μετά τη Θεία λειτουργία, με την καθιερωμένη επισημότητα, με κωδωνοκρουσίες και ψαλμωδίες, από τον...
20 Απριλίου, 2020 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2020 - 20:34

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Λιτάνευση Ιεράς εικόνας Παναγίας Άξιον Εστί

Διαδώστε:
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Λιτάνευση Ιεράς εικόνας Παναγίας Άξιον Εστί

Με μικρό, συγκριτικά, αριθμό μοναχών σε σχέση με άλλες χρονιές – και χωρίς την παρουσία λαϊκών επισκεπτών – πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η λιτάνευση της ιστορικής εικόνας της Παναγίας «’Αξιον Εστί», στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Η περιφορά της εικόνας ξεκίνησε μετά τη Θεία λειτουργία, με την καθιερωμένη επισημότητα, με κωδωνοκρουσίες και ψαλμωδίες, από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Την εικόνα συνόδευαν τα τέσσερα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και περίπου εβδομήντα μοναχοί και ιερείς, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Η λιτανεία πέρασε από διάφορα κονάκια (Ιβηρίτικο, Παντοκρατορινό, κ.α.) και κελιά κοντά στις Καρυές, καθώς επίσης και από την μονή Κουτλουμουσίου, πριν επιστρέψει στις Καρυές.

Λόγω των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού, σε κλειστούς χώρους έμπαιναν μαζί με την εικόνα μόνο τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας. Δεν τηρήθηκε, επίσης, το έθιμο των κερασμάτων, τα οποία προσφέρουν οι μοναχοί με την άφιξη της λιτανείας στα κελιά τους, ή στις ελάχιστες περιπτώσεις που αυτό συνέβη, τα τρόφιμα ήταν συσκευασμένα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων