17/10/2021 17/10/2021 ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ – Μετά το πέρας της απογευματινής Τράπεζας οι καμπάνες ήχησαν, σημαίνοντας την έναρξη της πανηγυρικής Αγρυπνίας επί τη μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού. Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος πλαισιούμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ.Νικόλαο, τον...
17 Οκτωβρίου, 2021 - 23:23
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2021 - 23:29

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Οι καμπάνες ήχησαν την έναρξη της Αγρυπνίας

Διαδώστε:
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Οι καμπάνες ήχησαν την έναρξη της Αγρυπνίας

ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ – Μετά το πέρας της απογευματινής Τράπεζας οι καμπάνες ήχησαν, σημαίνοντας την έναρξη της πανηγυρικής Αγρυπνίας επί τη μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος πλαισιούμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ.Νικόλαο, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, και τους Πανοσιολογιωτάτους Καθηγουμένους αρχιμ. Παΐσιο της Ι.Μ. Τίμιου Προδρόμου Μέσα Ποταμού , αρχιμ. Γενναδίου της Ι.Μ. Αρχαγγέλου Μιχάηλ στο Μονάγρι, αρχιμ. Νείλου της Ι.Μ. Συμβούλου Χριστού , Βατοπαιδινούς Πατερες και άλλους ιερείς, ιερομόναχους και διακόνους.

Τον δεξιό χορό των αναλογίων πλαισιώνουν ο Γέροντας Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη και η συνοδεία του και τον αριστερό χορό οι Βατοπαιδινοί Πατέρες και ο Μουσικοδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.

Κατά διάρκεια της Λιτής στο Καθολικό οι πατέρες και οι προσκυνητές προσήλθαν στο Συνοδικό της Μονής για το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα.

Την Δευτέρα το πρωί στο καθολικό της Μονής θα τελεσθεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Αυτήν την ώρα στο Καθολικό της Ι.Μ. συνεχίζεται η Πανηγυρική Αγρυπνία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων