17/10/2021 17/10/2021 Κατά την αγιορείτικη τάξη και πνευματική κατάνυξη εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Προ του Μικρού Εσπερινού τέθηκαν στο κέντρο του Καθολικού τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Ευδοκίμου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο ο οποίος πλαισιώθηκε από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αμαθούντος Νικόλαο και Λήδρας Επιφάνιο, Ηγούμενο...
17 Οκτωβρίου, 2021 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2021 - 22:57

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διαδώστε:
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κατά την αγιορείτικη τάξη και πνευματική κατάνυξη εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Προ του Μικρού Εσπερινού τέθηκαν στο κέντρο του Καθολικού τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Ευδοκίμου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο ο οποίος πλαισιώθηκε από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αμαθούντος Νικόλαο και Λήδρας Επιφάνιο, Ηγούμενο της Ι.Μ. Μαχαιρά, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, Βατοπαιδινούς Πατερες και άλλους ιερείς, ιερομόναχους και διακόνους.

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Ευδοκιμού φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στην Μονή και θα τίθενται προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των προσκυνητών κληρικών και λαϊκών σε όλη τη διάρκεια της αγρυπνίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Επιμέλεια: Κώστας Παναγόπουλος

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων