25/06/2021 25/06/2021 Κατά το τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, πανηγύρισε η Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων στο Άγιον Όρος. Τηρώντας όλα τα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας οι πατέρες της Σκήτης και της γύρω περιοχής των Καυσοκαλυβίων, αλλά και ευλαβείς προσκυνητές, τίμησαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη την Αγία και Ζωαρχική Τριάδα στην...
25 Ιουνίου, 2021 - 20:22
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 20:38

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Πανήγυρις Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων

Διαδώστε:
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Πανήγυρις Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων

Κατά το τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, πανηγύρισε η Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων στο Άγιον Όρος.

Τηρώντας όλα τα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας οι πατέρες της Σκήτης και της γύρω περιοχής των Καυσοκαλυβίων, αλλά και ευλαβείς προσκυνητές, τίμησαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη την Αγία και Ζωαρχική Τριάδα στην οποία είναι αφιερωμένη η Σκήτη από τον ιδρυτή της όσιο Ακάκιο τον Καυσοκαλυβίτη (+ 1730). Οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με ολονύχτιες αγρυπνίες στο περικαλλές Κυριακό της Αγίας Τριάδος που αναγέρθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα και τοιχογραφήθηκε την ίδια εποχή.

Από τον Δικαίο της Σκήτης Γέροντα Πατάπιο Καυσοκαλυβίτη και τους καυσοκαλυβίτες πατέρες αποστέλλονται πολλές ευχές για υγεία, πνευματική ενίσχυση, ενότητα και θείο φωτισμό από το Πανάγιο Πνεύμα. Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα προέρχονται από την Πανήγυρη αυτή (19 -21 Ιουνίου 2021).

Στις δύο τελευταίες φωτογραφίες εικονίζονται ο προεξάρχων της Πανηγύρεως αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Χαλκιάς προιστάμενος του ιερού ναού Αγ. Τιμοθέου της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας με τον Δικαίο της Σκήτης Γέροντα Πατάπιο Καυσοκαλυβίτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων