03/03/2024 09/03/2024 Στις φλόγες τυλίχτηκε το πρωί της Κυριακής 3ης Μαρτίου 2024 κελλί Mονής στο Άγιον Όρος και πιο συγκεκριμένα στο Ιερό Καλύβι της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία ανήκει στη Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος. Οι πρώτες σπίθες ξεπήδησαν στις 9:40 και στο Καλύβι, που βρίσκεται κοντά στις Καρυές, σήμανε συναγερμός. Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος, ο μοναδικός που εγκαταβιεί στο Καλύβι, απομακρύνθηκε άμεσα, χωρίς να κινδυνέψει και...
03 Μαρτίου, 2024 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2024 - 23:52

Άγιον Όρος: Στις φλόγες κελλί της Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος

Διαδώστε:
Άγιον Όρος: Στις φλόγες κελλί της Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος

Στις φλόγες τυλίχτηκε το πρωί της Κυριακής 3ης Μαρτίου 2024 κελλί Mονής στο Άγιον Όρος και πιο συγκεκριμένα στο Ιερό Καλύβι της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία ανήκει στη Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος.

Οι πρώτες σπίθες ξεπήδησαν στις 9:40 και στο Καλύβι, που βρίσκεται κοντά στις Καρυές, σήμανε συναγερμός. Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος, ο μοναδικός που εγκαταβιεί στο Καλύβι, απομακρύνθηκε άμεσα, χωρίς να κινδυνέψει και στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας με 10 πυροσβέστες.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και στόχος ήταν να μην επεκταθεί σε διπλανά κελλιά, τα οποία ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και εγκαταβιούν σε αυτά δεκάδες μοναχοί.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και πολλοί μοναχοί από γειτονικά κελλιά και Καλύβια, αλλά και από τις Καρυές που είδαν τις φλόγες και έτρεξαν να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με το voria.gr, το κτήριο του κελλιού έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και γίνεται προσπάθεια να διασωθεί ο Ιερός Ναός.

Η Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, βρίσκεται σε μια κατάφυτη πλαγιά, ανάμεσα στις Μονές Κουτλουμουσίου και Ιβήρων, κοντά στις Καρυές. Είναι σε απόσταση μόλις 20 λεπτών, στα ανατολικά από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων