28/03/2022 29/03/2022 Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ο Αγιορείτης Άγιος Σάββας ο Χιλανδαρινός. Σύγχρονη εικαστική αποτύπωση» στο πολιτιστικό κέντρο «Rafael Mihaylov» της πόλης του Βέλικο Τύρνοβο της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η έκθεση διοργανώθηκε από την Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με τον Δήμο Βέλικο Τύρνοβο, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και...
28 Μαρτίου, 2022 - 21:34
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2022 - 3:01

Αγιορειτική Εστία: Εγκαίνια έκθεσης «Ο Αγιορείτης Άγ. Σάββας ο Χιλανδαρινός»

Διαδώστε:
Αγιορειτική Εστία: Εγκαίνια έκθεσης «Ο Αγιορείτης Άγ. Σάββας ο Χιλανδαρινός»

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ο Αγιορείτης Άγιος Σάββας ο Χιλανδαρινός. Σύγχρονη εικαστική αποτύπωση» στο πολιτιστικό κέντρο «Rafael Mihaylov» της πόλης του Βέλικο Τύρνοβο της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η έκθεση διοργανώθηκε από την Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με τον Δήμο Βέλικο Τύρνοβο, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου «Κύριλλος και Μεθόδιος», το Ίδρυμα της Μονής Χιλανδαρίου και τον καλλιτεχνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Εικόνα».

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, ο Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας Αναστάσιος Ντούρος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Βέλικο Τύρνοβο Neyko Genchev, ο καθηγητής και υπεύθυνος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού Δημήτριος Ρούμπος, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής και μέλος της ΑΜΚΕ «Εικόνα» Todor Enchev καθώς και πλήθος φιλότεχνου κόσμου.

Με την εν λόγω έκθεση, η Αγιορειτική Εστία συμμετείχε στις εορτές της πόλης που εορτάζει στην μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. Με αφορμή τις εορτές αυτές, ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου λειτούργησε στον καθεδρικό ναό της πόλης, ενώ μαζί με τον διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας παρέστησαν σε δείπνο που τους προσέφερε ο Μητροπολίτης Βέλικο Τύρνοβο Γρηγόριος. Μετά το τέλος το δείπνου, ο Ηγούμενος προσέφερε στον Μητροπολίτη εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, ενώ ο Αναστάσιος Ντούρος του προσέφερε εκδόσεις του φορέα.

Την παραμονή της εορτής, ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος μαζί με τον Ηγούμενο Μεθόδιο και τον Αναστάσιο Ντούρο, τέλεσαν δέηση στο κενοτάφιο του Αγίου Σάββα του Χιλανδαρινού, το οποίο βρίσκεται στο εσωτερικό του ναού των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, τόπο της κοίμησης του Αγίου.

Να θυμίσουμε ότι στην έκθεση συμμετέχουν οι κάτωθι εικαστικοί:
Αγιογραφικό εργαστήριο Ι. Κελλίου Αγίου Νικολάου Μπουραζέρι ● Εργαστήριο Ιεράς Μονής Μακρινού ● Κελλί του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά ● Ιερομόναχος Αναστάσιος, Ι. Κουτλουμουσιανό Κελλί Τιμίου Προδρόμου – «Διονυσίου εκ Φουρνά» ● Γιώργος Κόρδης ● Κωνσταντίνος Βαφειάδης ● Γιάννης Μαστερόπουλος ● Συμεών Θεοδοσόπουλος ● Ιερεμίας ● Miomir Bucalo ● Aleksandar Deroko (†) ● Lj. Djurdjević ● Zoran Graovac ● Snezana Jovčić-Olđa ● Goran Jović ● Miroslav Lazović ● Todor Mitrović ● Jovanović Pale ● Branislav Petrić ● Vanya Sapundzieva ● Nicola Sarić ● Svetislav Stanković ● Dragan Bartula ● Mirko Kovačević ● Ljiljana Kovačević ● Momčilo Fundup ● Nemanja Nedovic
Η έκθεση θα παραμείνει στη πόλη του Βέλικο Τύρνοβο έως τις 4 Απριλίου 2022.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων