18/11/2023 18/11/2023 Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου προς ξημέρωμα Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2023, ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ. Αγρίνιο Ραφαήλ Γεωργιάδης Εξ αφορμής της ελεύσεως της Τιμίας Κάρας από την Ιερά Μέγιστη...
18 Νοεμβρίου, 2023 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2023 - 14:51

Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγρινίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγρινίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου προς ξημέρωμα Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2023, ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Αγρίνιο Ραφαήλ Γεωργιάδης

Εξ αφορμής της ελεύσεως της Τιμίας Κάρας από την Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου, πλήθος λαού με ευλάβεια και τάξη καταφτάνουν στον πάνσεπτο Μητροπολιτικό Ναό για να προσκυνήσουν και να ζητήσουν την ευλογία και τη χάρη του Αγίου.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

“Είναι μια ιδιαίτερη ευλογία που είναι παρούσα η τιμιωτάτη και αγιασμένη τίμια κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου με το άφθαρτο αυτί που είναι εν μέσω ημών και μάλιστα αυτή την φριχτή στιγμή προσφέρουμε όλοι μαζί την αναίμακτο θυσία και  μεσούσης της νυκτός.

Ξέρετε οι βυζαντινοί έλεγαν ότι, οι δαίμονες παίρνουν μεγάλη δύναμη γύρω στα μεσάνυχτα γι’ αυτό και υπάρχει στο Άγιο Όρος το τυπικό να προσφέρεται η Θεία Λειτουργία τα μεσάνυχτα, για να καταστέλλεται με αυτόν τον τρόπο η κακουργία των δαιμόνων που με κακουργία πολεμούν τους ανθρώπους, ιδιαίτερα αυτές τις νυχτερινές στιγμές έχουμε όλοι πείρα πόσο οι άνθρωποι επηρεάζονται από τους δαίμονες και υποπίπτουν σε μεγάλα και θανάσιμα λάθη.

Οι άγιοι πατέρες είπαν όσο γευόμεθα την αμαρτία τόσο και αποκτά ισχύη πάνω μας ο δαίμονας. Γι’ αυτό και τα τίμια λείψανα είναι τα μέσα τα οποία χτυπούνε τους δαίμονες”, σημείωσε κατά το κήρυγμα του ο Γέροντας Εφραίμ.

Ολόκληρη η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου έχει κομιστεί από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τίθεται προς προσκύνηση προς ευλογία κλήρου και λαού στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, όπου καθημερινά τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοιχτός από τις 6:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων