01/06/2020 01/06/2020 Έτοιμο να υποδεχτεί εκ νέου προσκυνητές είναι από σήμερα το Άγιον Όρος με ανώτατο όριο δεκαπέντε άτομα ανά ιερά Μονή, πέντε ανά Κυριακό έκαστης Κοινοβιακής Σκήτης, δύο ανά Κυριακό Ιδιορρύθμου Σκήτης και ένα ανά Ιερό Κελί, Καλύβη ή Ησυχαστήριο, όπως αναφέρει με απόφαση της η Ιερά Κοινότητα. Βάσει της εγκυκλίου απαγορεύεται αυστηρώς η μετακίνηση των...
01 Ιουνίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 10:09

Ανοικτό το Άγιον Όρος για τους προσκυνητές

Διαδώστε:
Ανοικτό το Άγιον Όρος για τους προσκυνητές

Έτοιμο να υποδεχτεί εκ νέου προσκυνητές είναι από σήμερα το Άγιον Όρος με ανώτατο όριο δεκαπέντε άτομα ανά ιερά Μονή, πέντε ανά Κυριακό έκαστης Κοινοβιακής Σκήτης, δύο ανά Κυριακό Ιδιορρύθμου Σκήτης και ένα ανά Ιερό Κελί, Καλύβη ή Ησυχαστήριο, όπως αναφέρει με απόφαση της η Ιερά Κοινότητα.

Βάσει της εγκυκλίου απαγορεύεται αυστηρώς η μετακίνηση των προσκυνητών μεταξύ των ιερών μονών. Την Εγκύκλιο υπογράφουν οι Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και απευθύνεται στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και των εξαρτημάτων αυτών.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες Μονές και τα Ησυχαστήρια της χώρας μας τα μέτρα που ισχύουν είναι αυτά που ανακοινώθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΔΙΣ και έχουν ισχύ μέχρι τις 5 Ιουνίου. «Κατά το ως άνω χρονικό διάστημα απαγορεύονται οι οργανωμένες ομαδικές προσκυνηματικές επισκέψεις. Ο αριθμός επισκεπτών που μπορούν να δέχονται ημερησίως (χωρίς διανυκτέρευση) δεν μπορεί να υπερβαίνει την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. του Καθολικού της Ιεράς Μονής ή του κεντρικού χώρου λατρείας του Μοναστηριού ή του χώρου εγκαταβίωσης, με ανώτατο όριο τα πενήντα (50) άτομα», αναφέρεται στα μέτρα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων