11/05/2021 11/05/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Ανοιχτό είναι και πάλι από σήμερα το Άγιον Όρος για τους προσκυνητές καθώς τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ίσχυαν τους προηγούμενους μήνες είχαν καταστήσει αδύνατη τη προσέλευση τους. Όπως έγραψε από χθες πρώτο το ope.gr, ύστερα από συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους αποφασίστηκε αναφορικά με την είσοδο προσκυνητών στην Αθωνική...
11 Μαΐου, 2021 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 8:33

Ανοιχτό για τους προσκυνητές από σήμερα το Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Ανοιχτό για τους προσκυνητές από σήμερα το Άγιον Όρος

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ανοιχτό είναι και πάλι από σήμερα το Άγιον Όρος για τους προσκυνητές καθώς τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ίσχυαν τους προηγούμενους μήνες είχαν καταστήσει αδύνατη τη προσέλευση τους.

Όπως έγραψε από χθες πρώτο το ope.gr, ύστερα από συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους αποφασίστηκε αναφορικά με την είσοδο προσκυνητών στην Αθωνική Πολιτεία, αυτή να επιτρέπεται μόνο κατόπιν έκδοσης ειδικών διαμονητηρίων με ανώτατο όριο προσκυνητών ημερησίως:

  1. Δέκα (10) για κάθε Ιερά Μονή
  2. Πέντε (5) ανά Κυριακό κάθε Κοινοβιακής Σκήτης
  3. Δύο (2) ανά Κυριακό κάθε Ιδιόρρυθμης Σκήτης
  4. Ένα (1)  για κάθε Ιερό Κελλίο ή Καλύβη ή Ησυχαστήριο

Στο Εγκύκλιο σημείωμα αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται αυστηρά η μετακίνηση των κατά τα ανωτέρω εισερχομένων στο Άγιον Όρος σε άλλη Μονή εκτός από αυτή που έχει προσκληθεί ο προσκυνητής. 

Η είσοδος όλων όσων εισέρχονται από σήμερα θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται με τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους, στην Ουρανούπολη, στην Ιερισσό και την Τρυπητή.

Τέλος, όσο αφορά στις πανηγύρεις των Ιερών Μονών, εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 2796/4-17.12.2020 Ιεροκοινοτική Εγκύκλιο.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων