07/07/2020 07/07/2020 Το Γενέθλιο του Τιμίου ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου τίμησαν στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βαοτπαιδίου.  Στην τράπεζα της Μονής, ο Καθηγούμενος, Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, αναφέρθηκε στη μορφή και τα χαρίσματα του Τιμίου Προδρόμου τονίζοντας ιδιαίτερα το ταπεινό του φρόνημα. “Πολλές φορές νομίζουμε ότι ο Θεός μας ξέχασε αλλά ο πάνσοφος Πατέρας ξέρει ποια στιγμή θα...
07 Ιουλίου, 2020 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 15:34

“Απόδειξη της παρουσίας της Χάριτος είναι το ταπεινό φρόνημα”

Διαδώστε:
“Απόδειξη της παρουσίας της Χάριτος είναι το ταπεινό φρόνημα”

Το Γενέθλιο του Τιμίου ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου τίμησαν στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βαοτπαιδίου. 

Στην τράπεζα της Μονής, ο Καθηγούμενος, Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, αναφέρθηκε στη μορφή και τα χαρίσματα του Τιμίου Προδρόμου τονίζοντας ιδιαίτερα το ταπεινό του φρόνημα.

“Πολλές φορές νομίζουμε ότι ο Θεός μας ξέχασε αλλά ο πάνσοφος Πατέρας ξέρει ποια στιγμή θα ικανοποιήσει το αίτημά μας. Για να ταπεινωθούμε, μας κρύβει το θέλημά Του, μας σκοτίζει”, σημείωσε ο Γέροντας.

Αναφερόμενος στην ταπείνωση του Τιμίου Προδρόμου, τόνισε: “Ο Ιωάννης πράγματι ήταν πρόδρομος του Χριστού γιατί ταπεινόνονταν. Η απόδειξη της παρουσίας της χάριτος σε έναν άνθρωπο είναι η παρουσία του ταπεινού του φρονήματος. Ο Ιωάννης είναι μετά τον Χριστό ο πρώτος μοναχός, γι’ αυτό τον βάζουμε στα τέμπλα με τον Χριστό και την Παναγία”.

Παρακολουθήστε την ομιλία:   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων