12/09/2023 12/09/2023 Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρίζει σήμερα την εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου (π.ε.), η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο Θεομητορικό κειμήλιο από αιώνων στην Ιερά Μονή. Αποστολη Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης Την παραμονή της εορτής προ του μικρού Εσπερινού η Αγία Ζώνη εξήλθε από το Ιερό Βήμα για την πανηγυρική Αγρυπνία από...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 20:07

Αποστολή ope.gr: Η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου – Ζωντανά η Ολονύκτια Αγρυπνία

Διαδώστε:
Αποστολή ope.gr: Η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου – Ζωντανά η Ολονύκτια Αγρυπνία

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρίζει σήμερα την εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου (π.ε.), η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο Θεομητορικό κειμήλιο από αιώνων στην Ιερά Μονή.

  • Αποστολη Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Την παραμονή της εορτής προ του μικρού Εσπερινού η Αγία Ζώνη εξήλθε από το Ιερό Βήμα για την πανηγυρική Αγρυπνία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, ιερέων, ιερομονάχων και διακόνων.

Η Αγία Ζώνη τοποθετήθηκε στο κέντρο του Καθολικού προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των πιστών που προσήλθαν στην Μονή για την πανήγυρη.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο μικρός Εσπερινός και ακολούθησε η Τράπεζα.

Θα ακολουθήσει ολονύκτια Αγρυπνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, που θα μεταδοθεί από το διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας» pemptousia.fm σε ζωντανή σύνδεση με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας την Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου,

Ακούστε ζωντανά την Αγρυπνία από τις 19:00 μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης

Συντονιστείτε στο pemptousia.fm

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων